Atenție! Whatsapp restricționează fake news. Vezi cum!

WhatsApp va impune o serie de restricții pe timpul pandemiei de coronavirus. Serviciul de mesagerie mobilă cu peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial a luat măsura de a restricționa acele mesaje redirecționate frecvent.

Distribuie prietenilor

WhatsApp, compania deţinută de Facebook a anunțat că noile restricții vor fi aplicate ”mesajelor redirecționate frecvent”. Mai exact, este vorba de acele mesaje care apar cu săgeată dublă deasupra, ceea ce înseamnă că au mai fost redirecționate de cel puțin 5 ori în prealabil.

Astfel, utilizatorii vor putea să redirecționeze astfel de mesaje doar către o singură persoană. Conform Independent, WhatsApp a introdus restricții majore la transmiterea în masă a mesajelor cu scopul precis de a opri răspândirea fenomenului de ”fake-news”.

La fel ca multe alte rețele de socializare, ca Facebook, Twitter sau Instagram, WhatsApp a înregistrat o creștere a utilizatorilor care răspândesc în mediul virtual zvonuri și alte tipuri de povești false despre coronavirus și alte evenimente pe plan mondial.

Un reprezentant al celor de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.