Au plecat acasă muncitorii de pe șantierul din centrul Câmpulungului!

47

După două zile de certuri între muncitori și șeful de șantier s-au sistat lucrările în centrul orașului Câmpulung! Muncitorii și-au strâns sculele și au plecat definitiv!

Asta pentru că nu erau de aici, fiind aduși de constructorul care a câștigat licitația la primăria Câmpulung pentru reabilitarea zonei centrale, fiind declarată monument istoric de clasă A.

Constructorul a apelat la acești muncitori din alte orașe, pentru că sunt specializați în reabilitare monumente istorice, dar cum lucrările băteau pasul pe loc, și-au spus la revedere!

Scandalul de pe șantier s-a mutat în primăria Câmpulung, deoarece muncitorii l-au reclamat pe șeful lor că nu și-au primit salarii de vreo două luni și că au fost nevoiți să facă cumpărături pe la magazinele din zonă pe caiet.

Se pare că mai mulți agenți economici au rămas cu datorii imense, deoarece i-au luat pe încredere pe acești muncitori. Chemat pentru explicații, constructorul a prezentat primarului Liviu Țâroiu ordinele de plată pe care le-a făcut către firma pe care a subcontractat-o, dar aceștia nu și-au dat silința să execute lucrările pe sumele discutate în baza contractului.

Până la începutul săptămânii viitoare lucrările s-au sistat, este liniște pe șantier spre fericirea locatarilor din zonă, dar constructorul trebuie să aducă o altă echipă care să termine ce au început cei care și-au luat sculele și au plecat la casele lor.

Deocamdată lucrările nu au depășit termenele de execuție stabilite cu primăria Câmpulung și autoritățile locale sunt optimiste că nu vor lua țeapă așa cum s-a întâmplat și cu proiectul Kretzulescu.

Sursă: text și foto – Ziarul din Muscel