Audiere cu scandal în Comisia de Apărare. Carmen Dan: „Nu eu am luat deciziile operative”

DISTRIBUIȚI
carmen dan 1

Carmen Dan este audiată în Parlament la 11 zile după abuzurile jandarmilor de la mitingul diasporei. Ministrul de Interne a venit la comisia de apărare însoțită de mai mulți șefi din Interne și de Raed Arafat. Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii din Piața Victoriei, a explicat de ce unii jandarmii aveau numerele de identificare acoperite. Reorganizările sunt de vină. Din cauza lor, indicativele nu mai corespundeau. Carmen Dan a declarat că 10 jandarmi ar fi suspectați de violențe gratuite. De la comisia de apărare lipsește însă un personaj cheie: prefectul Speranța Clișeru, cea care a aprobat ordinul de evacuare a pieței.

Carmen Dan și Raed Arafat participă la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august. Carmen Dan a venit la audieri împreună cu Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor de la protestul din 10 august. Ministrul a explicat că deciziile operative nu au fost luate de ea şi că 10 jandarmi ar fi comis fapte penale.

Presa, scoasă din sală

Deputații Comisiei de Apărare au decis ca presa să nu mai aibă acces sală la audierileministrului de Interne, Carmen Dan, dar și a reprezentanților Jandarmeriei.

Deputații au adresat întrebări, însă s-a considerat că răspunsurile conțin date clasificate, iar presa nu a mai avut acces în sală.

Deputații PNL, PMP și USR s-au opus, însă cei de la PSD și ALDE au majoritate. Robert Turcescu și Ovidiu Raețchi susțin că ei nu au pus întrebări la care s-ar oferi răspunsuri care conțin informații clasificate, însă Carmen Dan a avertizat că jurnaliștii vor difuza pe proprie răspundere eventuale informații clasficate.