Autobuzul carierelor a ajuns la elevii din Câmpulung

38

Autobuzul carierelor a ajuns la elevii din Câmpulung. Caravana dezvoltării personale și profesionale pornește în căutarea unui nou traseu care să aducă mai aproape elevii din ciclul gimnazial de atingerea potențialului lor maxim.

Career Bus, proiectul dezvoltat de Iceabreaker și Școala de Valori și susținut de Holcim România, a ajuns la Câmpulung, în 4 școli generale, unde va găzdui, timp de 3 zile, 200 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a.

Ce este Career Bus?

Un proiect pentru elevii din ciclul gimnazial conceput ca un „autobuz” educațional interactiv, care călătorește prin satele și orașele mici ale României pentru a oferi tinerilor ateliere de orientare în carieră. Cu ajutorul experiențelor multimedia și a jocurilor, elevii descoperă ce meserie li s-ar potrivi și cum să-și transforme pasiunea în realitate. Săptămâna aceasta, autobuzul a ajuns la copiii din Școala Gimnazială Nanu Muscel Câmpulung.

Urmează apoi să ajungă în următoarele șocoli cum ar fi:

  • Școala Gimnazială Valea Prăvăț – 27 noiembrie
  • Școala Gimnazială Petre Țuțea Boteni – 29 noiembrie
  • Școala Gimnazială Oprea Iorgulescu Câmpulung – 29 noiembrie.

Trainerii experimentați ai Școlii de Valori le vor oferi elevilor, prin metode interactive și atractive consiliere în carieră, îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile și îi vor îndruma în procesul cunoașterii de sine, toate acestea respectând coordonatele educației centrate pe valori.

Fiecare grupă va participa la o sesiune de 3 ore de ateliere cu activități dinamice precum:

  • activități care să dezvolte abilitățile de relaționare și lucru în echipă.
  • răspunsuri la întrebări – „ce vreau să fac în viață?”
  • jocuri interactive de dezvoltare personală și teste de stabilire a profilului personal.

Elevii sunt sprijiniți și de Holcim, care le oferă posibilitatea de a realiza vizite în fabrica din Câmpulung și de a deveni practicanți, ulterior, după alegerea liceului potrivit.

În România, consilierea educațională este încă un subiect care pune mai dificultăți dezvoltării integrale a elevilor, iar acest proiect vine să sprijine comunitățile din țară cu un tip de educație alternativă menită să sprijine evoluția tinerilor prin interacțiune și metode non-formale de învățare. Anul trecut Career Bus a avut un parcurs de peste 1500 de km în România și a ajuns la aproximativ 3000 de elevi din orașe precum Pitești, București și Ploiești.