Automat de cafea în slujba sutanelor!

5

Automat de cafea în slujba sutanelor din Câmpulung! A apărut după ce la mânăstirea Negru Vodă au început lucrări de reabilitare a locașului de cult, pe fonduri europene. Acesta este poziționat la granița cu Protopopiatul Câmpulung Muscel și nimeni nu știe de existența lui, vorbim de cei care poartă straie preoțești.

Cei drept la mânăstire sunt zeci de muncitori care trudesc din greu pe schele și pe lângă pentru ca lucrările de reabilitare să se miște în termenii impuși de Uniunea Europeană. Este vorba de un proiect de mii de euro. Cafeaua începe să fie o băutură consumată de la vârste tot mai mici, chiar din școală așa că automatul este binevenit și pentru elevii de la liceul vecin cu mânăstirea.

Elevi din toată ţara îşi petrec pauzele în jurul automatelor de cafea care se găsesc încă în şcoli, deşi atât legea, cât şi medicii spun că aceste aparate n-au ce căuta în unităţile de învăţământ. De prea multe ori, copiii ignoră doza zilnică maximă de cofeină recomandată. Nu-şi dau seama că aceasta se găsește în prea multe surse: de la cafea şi ciocolată, până la energizante şi răcoritoare.

Instalarea automatului de cafea în fața mânăstirii s-a făcut în baza unui contract încheiat între furnizor şi conducerea locașului de cult. În loc de chirie, ca şi în cazul spitalelor sau altor spaţii publice, furnizorul oferă un procent din profitul obţinut. Deci, cu cât se vând mai multe produse zilnic, cu atât mai mulţi bani ajung în bugetul sutanelor.