Avocata Folescu, trimisă în judecată pentru trafic de influență

7
rodica_folescu, baroul_arges, trafic_influenta

Procurorii DNA Pitești au decis, la începutul acestei săptămâni, să o trimită în judecată pe avocata Filoftia Rodica Folescu sub acuzația de trafic de influență. În luna decembrie a anului trecut, avocata a fost pusă sub acuzare și, totodată a avut parte și de un mandat de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, aceasta a primit arest la domiciliu însă a reușit să își obțină libertatea, aflându-se acum sub control judiciar.

La cazul avocatei au contribuit și ofițerii DIPI

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, reiese că în cursul lunii martie 2015, avocata Filoftia Rodica Folescu a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranșe, suma de 20.000 de lei. În schimbul acestei sume de bani, avocata (membră a Baroului Argeș) a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător și, a promis că va interveni pe lângă aceștia în vederea soluționării favorabile a litigiului. Deoarece la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civilă, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunțător i-a solicitat inculpatei să-i înapoieze suma de bani primită. Deși, inițial, avocata Folescu i-a spus martorului denunțător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 2 decembrie 2015 i-a returnat acestuia din urmă suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.  În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 17.000 de lei, consemnată la o unitate bancară pe numele avocatei, la dispoziția organului judiciar. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.  

Este „fiică a Argeșului”

Filoftia Folescu profesează ca avocat din anul 1982. Printre ultimele dosare pe care le-a susținut în fața instanțelor, înainte de a fi pusă sub acuzare de procurorii DNA, se numără și spețele înaintate de rromii din Costești împotriva Regiei de Drumuri Județene Argeș în vederea recuperării banilor datorați pentru săparea unor șanțuri în mai multe comune din județ. Avocata Folescu se regăsește și pe lista „Fiilor și fiicelor Argeșului” din anul 2012, în dreptul ei fiind trecut faptul că este născută în satul Lucieni (Argeș) și că a absolvit două facultăți ale Universității București. Reamintim că aceste titluri au fost acordate, mai mulți ani la rând, de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, cu ocazia Zilelor Argeșului și Muscelului.