prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Bacalaureat 2023. Ce au avut de rezolvat elevii la istorie?

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut asttăzi a doua probă obligatorie de profil al Bacalaureatului. Cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) au dat examen la Istorie. Varianta de subiecte extrasă a fost cea cu numărul I.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! ȘI-A BĂTUT CU BESTIALITATE SOȚIA ȘI ȘI-A SECHESTRAT COPIII! POLIȚIȘTII-AMENININȚAȚI ȘI EI CU UN CUȚIT!

La Subiectul I, au fost urmatoarele cerințe pe baza a două texte legate de suzeranitatea otomană și transformarea Transilvaniei în Principat:

  • de precizat numele Principatului autonom de la sursa B
  • de menționat 2 spații istorice care apar atât în sursa A cât și în sursa B
  • informație cu privire la politica externă a domnitorilor români din sursa A
  • litera corespunzătoare sursei care susține că popoarele balcanice sunt ocupate de otomani
  • relație cauza-efect din sursa B și rolul acesteia

La Subiectul al II-lea, elevii au avut un text despre convenția Convenția de la Paris din 1858 și despre alegerea lui Alexandru Ioan Cuza. Au avut de precizat secolul, numele domnitorului, punctul de vedere despre Convenția de la Paris din 1858. La exercițiul 6 au avut de argumentat printr-un fapt istoric relații internaționale în România, în perioada 1875 – 1900.

La Subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu despre România în perioada postbelică, odată cu preluarea puterii de către regimul comunist, de precizat o acțiune politică din perioada României 1946 – 1947, precizarea a două practici politice din perioada stalinistă, formularea unui punct de vedere cu privire la Războiul Rece și formularea unui punct de vedere cu privire la sfârșitul regimului comunist în România.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs