Bani pentru „mortul” Molivișu: CJ Argeș – cotizație de 50.000 lei pentru salariile responsabililor cu crearea pârtiei de ski

297
KODAK Digital Still Camera

Consiliul Județean Argeș va aloca încă 50.000 lei pentru pârtia de ski de la Molivișu. Consilierii județeni vor vota în ședința ordinară din această lună plata cotizației anuale a CJ Argeș în Asociația de Dezvoltare Intracomunitară „ADI Molivișu”, astfel această sumă va fi plătită pentru salariile angajațiilor și nu pentru realizarea pârtiei de ski.

Bani pentru salarii și pentru conservarea instalației de ski abandonate
Echipa care se ocupă de ani de zile de proiectul „Molivișu” a cerut printr-o aderesă depusă săptămânile trecute ca CJ Argeș să achite cotizația anuală pentru continuarea „plimbării” unor hârtii în cadrul asociației.

50.000 lei se vor duce în conturile ADI Molivișu doar de la Consiliul Județean Argeș, și asta după ce anul trecut președintele Dan Manu a venit în fața aleșilor județeni și le-a cerut să majoreze cotizația de la 20.000 lei la 50.000 lei. De precizat este și faptul că la bugetul ADI Molivișu mai cotizează și primăriile Arefu, Brăduleț și Cicănești.

Dar nu pentru a demara lucrările mult așteptate, ci pentru plata salariilor angajaților care au dovedit, în repetate rânduri, că nu au competențe și au fost angajați, probabil, în urma unor promisiuni sau a unor grade de rudeni.

Spre exemplu, directorul ADI Molivișu, Gabriel Dică, a recunoscut în fața presei și a consilierilor județeni că asociația nu a putut lua avizele de la Ministerul Mediului din cauză că „specialiștii” au greșit documentele și au fost nevoiți să șe refacă, lucru ce le-a luat mai bine de jumătate de an.

Pe de altă parte, o sumă deloc de neglijat se duce pentru plata chiriei și a „conservării” instalației de ski, care zace de mai bine de cinci ani în curtea unui localnic din Arefu. Potrivit surselor noastre, incapacitatea asociației de „dezvoltare” intracomunitară nu a reușit să facă documentația corectă la proiectul Molivișu II în timpul necesar, astfel încât garanția instalației a expirat de aproximativ un an.

La 10 ani de la demararea proiectelor Molivișu I și Molivișu II, pârtia nu există
Primul proiectul al pârtiei de ski de la Ghițu Molivișu a pornit din 2009, moment din care toate problemele au luat cu asalt inițiativa conducerii de la acea vreme a CJ Argeș și a celor trei primării partenere.

Din 2012, CJ Argeș a intrat în asociere, iar pârtia de ski a rămas la stadiul de proiect, ba chiar mai mult, de dosare penale, dosare la DNA și bani dați înapoi la Uniunea  Europeană pentru eșecul ADI Molivișu de a realiza mult dorita pârtie de ski.

Mai mult, proiectul Molivișu II pare să aibă aceași soartă ca prima variantă a pârtiei de ski. După ce consiliul Județean Argeș a ratat finanțarea europeană și a trebuit să dea o sumă considerabilă de bani înapoi, CJ Argeș a încercat să învie proiectul Molivișu.

Proiectul a fost luat de la capăt și refăcut, iar acum stă în eternul acord de mediu, care nu a fost luat din cauza incompetenței angajațiilor ADI Molivișu. În urmă cu un an, președintele Consiliului Județean Argeș a răspuns jurnaliștilor la întrebarea „când vom schia la Molivișu” cu seninătate: „Când o da Dumnezeu!”.

Astfel, dacă nu vor exista schimbări reale, proiectul Molivișu II s-ar putea transforma în Molivișu „X” și va fi inaugurat peste vreo 20 de mandate de patru ani ale administrației județene.