Bassem de la Evo acuzat de trafic de influență pentru 1000 de euro!

DISTRIBUIȚI
bassem club evo

Patronul clubului Evo Lounge & More a fost săltat de polițiștii argeșeni după ce a încercat să ajute un prieten irakian să obțină cetățenia română. Basem Elayyan  și-a petrecut o noapte după gratii după ce a fost denunțat de o femeie din Pitești. Potrivit surselor judiciare, omul de afaceri a încercat să recupereze o sumă de bani trimisă de irakian denunțătoarei cu scopul de a se căsători cu ea. Ulterior, toată „afacerea” a picat, după irakianul s-a răzgândit și a vrut să își recupereze banii. De aici, până la reținerea lui Bassem a fost doar un pas.

Facerea de bine, motivul reținerii lui Bassem

Basem Elayyan, patronul clubului Evo Lounge & More a fost acuzat de oamenii legii pentru trafic de influență. Oficial, omul de afaceri este acuzat că  în data de 23.09.2016 i-a cerut unei femei din Pitești și a primit suma de 1000 euro pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Argeș în scopul aprobării unei invitații în România a unui cetățean irakian, în vederea obținerii vizei de ședere și încheierii căsătoriei cu aceasta. Potrivit unor surse judiciare, motivul real al reținerii este cu totul altul. Bassem a încercat să o convingă pe denunțătoare să îi returneze irakianului banii pe care îi trimisese piteștencei. Inițial, străinul avea de gând să se căsătorească cu femeia, dar după o perioadă, bărbatul s-a răzgândit și a vrut banii înapoi. După ce a fost refuzat, irakianul a apelat la Bassem pentru a o convinge pe femeie, iar de aici apornit tot scandalul. Omul de afaceri s-a întâlnit cu femeia și i-a cerut suma de bani sub motivul că va interveni pentru ca irakianul să vină în țară, dar, nu a reușit să vorbească cu nimeni pentru că piteșteanca s-a dus și la „turnat” la Poliție. Procurorii l-au reținut inițial pe Basem Elayyan pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberat sub control judiciar de magistrații de la Tribunalul Argeș.

La un pas să intre înapoi după gratii

Basem Elayyan a fost eliberat de judecătorii de la Tribunalul Argeș au decis eliberarea sub control judiciar pentru 30 de zile. După ce a fost dată sentința, procurorii nemulțumiți au făcut contestația, fapt ce ar putea duce la reținerea omului de afaceri. Magistrații de la Curtea de Apel Pitești vor judeca pe data de 5 decembrie recursul făcut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Până atunci, Bassem nu are voie să părăsească țara sau să ia legătura cu persoanele din dosar. Cunoscutul afacerist Basem se află în România de peste 30 de ani. S-a născut în Palestina, dar are cetăţenie iordaniană. Acesta se bucură de multe relaţii şi poate tocmai de aceea a reuşit să o convingă cu uşurinţă pe femeie că o poate ajuta să se mărite cu un iordanian. Ca să fie credibil, acesta i-a zis că are cunoştinţe la IGI Argeş, dar, deocamdată, anchetatorii nu au reuşit să găsească vreo legătură între afacerist şi funcţionarii de la instituţia amintită. Denunţul a fost făcut de femeie, după ce s-a convins că este dusă cu vorba şi căsătoria ei nu se poate materializa.