Bătaie de joc la Curtea de Argeş! Gara Regală „mascată” cu mesh-uri

45

Nepăsarea şi lipsa de respect pentru monumentele naţionale a făcut ca Garea Reglă din Curtea de Argeş să fie lăsată în paragină, iar cu câteva zile înainte de a fi înmormântat Regele Mihai I, să fie acoperită cu mesh-uri.

Odinioară, un monument impunător, acum o clădire care mai are un pic şi se dărâmă, Gara Regală din oraşul Basarabilor a primit în istoria de peste o sută de ani regi, regine, oameni politici din toată lumea. Cu toate acestea, Ministerul Transporturilor a stat nepăsător la degradarea monumentului istoric.

Chiar dacă a încercat pe suta de metri, probabil după ce au auzit că starea de sănătate a Regelui se agravează pe zi ce trece au scos la licitaţie reabilitarea clădirii. Ghinion pur sau nepăsare sau orice alt motiv a dus ca la licitaţia din 29 noiembrie să nu se prezinte nimeni.

După aflarea veştii că Regele Mihai I a murit, au încercat să mascheze Gara Regală cu mesh-uri exact ca o femeie care scapă de toate defectele cu fond de ten şi o tonă de machiaj. Astfel, crăpăturile, tencuiala căzută şi toate defectele apărute din cauza timpului au fost acoperite cu o imagine a gării din vremea de glorie.

Astfel, trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi primit de o Gară în paragină, iar zecile de capete încoronate ale Europei vor putea privi realitatea cruntă cu care se confruntă monumentele istorice în România. Este de prisos să spunem că mai sunt aşteptări ca ceva să se schimbe, din moment în care tot ce a fost frumos şi cu o valoare inestimabilă se dărâmă pe zi ce trece.

Gara Regală a fost construită în anul 1898 la ordinul Regelui Carol I, iar de la prima cărămidă pusă a durat mai puţin de un an până a fost dată în folosinţă. Ca analogie, în momentul de faţă, chiar dacă tehnologia a evoluat semnificabil, o asemenea clădire făcută din bani publici ar dura cel puţin cinci – şase ani până ar fi gata.

Sursa foto: ziarulprofit.ro