Bătaie de joc la Școala Gimnazială Nr.3. Lucrări nefinalizate de o firmă cu zeci de procese

DISTRIBUIȚI

Construcția unei săli de sport de la Școala „Ion Pillat” din centrul orașului este blocată de incompetența firmei care a câștigat licitația. Chiar dacă noul an școlar va debuta pe data de 12 septembrie, elevii instituției nu vor putea beneficia de această sală din cauză că firma care a câștigat licitația nu are fondurile necesare pentru terminarea construcției. Mai mult, într-o încercare disperată de a mai câștiga un ban, patronul firmei a cerut bani în avans pentru achiziționarea materialelor necesare, dar, acesta nu a primit nimic deoarece sumele necesare vin de la  primărie, iar plata în avans este ilegală.

Firma nu are bani să termine lucrarea

Unitatea de învățământ a scos la licitație construcția noii săli de sport din incinta școlii. Licitația a fost câștigate de Crimar Pamico SRL, care la momentul respectiv garanta terminarea lucrărilor în condițiile impuse de contract. Toate lucrările au decurs perfect până în momentul în care s-au văzut în fața faptului de a achiziționa prelatele și tartanul pentru finalizarea sălii de sport, moment în care au constatat că nu își permit. Potrivit viceprimarului Laurențiu Zidaru, municipalitatea și conducerea școlii au dat două noi termene care, nici de această dată nu au fost respectate. „La școala nr.3 încercăm de câțiva ani să construim o sală de sport. Lucrarea trebuia finalizată pe 22 iunie, conform contractului, dar ca să dăm un ajutor constructorului s-a făcut un act adițional până pe 22 iulie. Apoi încă unul, pentru 22 august. Dar lucrările interioare nu s-au realizat! Lucrarea e făcută cam 60%. Firma respectivă a cerut bani în avans, ceea ce nu e legal și nu se poate face. Nu au posibilități financiare să-și cumpere materialele de care au nevoie. Reprezentanții școlii s-au adresat Primăriei și au cerut consultanță juridică, să rezilieze contractul” a spus Zidaru.

Firma târâtă în zeci de procese 

Societatea Crimar Pamico SRL este deținută de două persoane, Preda Liviu Marian şi Preda Ion Cristinel și a fost înființată în anul 2015. Firma este în momentul de față în mai multe procese pentru neplata biletelor de ordin sau nefinalizarea lucrărilor. Potrivit portalului ANAF, Crimar Pamico SRL este în momentul de față în stare de insolvență, fiind datoare la bugetul de stat cu peste 600.000 lei. Cu toate că s-au înscris la licitație și au câștigat, firma celor doi argeșeni ar putea fi adusă din nou într-un dosar pentru rezilierea contractului pentru lucrările de la Școala „Ion Pillat”. (A.V.)