Bătaie de joc la Spitalul de Pediatrie. Lucrări întârziate la secția de școlari și preșcolari

DISTRIBUIȚI

Bătaie de joc la Spitalul de Pediatrie! O firmă din Pitești se chinuie de aproximativ trei luni să termine lucrările de reabilitare la secția de școlari și preșcolari aflată la etajul trei al instituției sanitare. Cu toate că a fost schimbată conducerea iar președintele CJ Argeș a tras mai multe semnale de alarmă, muncitorii firmei care a câștigat contractul au amânat deja pentru a treia oară termenul final. Mai mult decât atât, administratorul societății ar fi cerut bani înainte de a termina lucrările pentru a se asigura că scapă de penalități.

S-au cerut bani pentru lucrările nefinalizate

Spitalul de Pediatrie este un șantier deschis de mai bine de trei luni de când au început lucrările de reabilitare ale secției de școlari și preșcolari. Contractul a fost câștigat de firma piteșteană New Mar Construct în data de 9 mai, moment în care era prevăzut ca în termen de două luni să fie finalizate lucrările. Dar situația a fost total alta! Pe data de 9 iulie, reprezentații societății au anunțat că nu se încadrează în termen și au amânat predarea lucrării în 15 august, dar nici de această dată nu s-au ținut de cuvânt, devansând termenul pe 25 august. Dar, precum se așteptau majoritatea, finalizarea lucrărilor  a fost amânată din nou. Mai mult decât atât, după prima amânare de termen, administratorul societății s-a prezentat la spital și a cerut restul de bani, chiar dacă lucrările nu erau finalizate. „Am fost anunțați că nu termină. Au revenit la anumite lucrări pentru că nu erau făcute cum trebuie. Au spus că vor termina miercuri (n.red. 25 august), dar sunt sceptică. Ei sunt în depășire de termen, iar noi îi vom penaliza pentru fiecare zi” a declarat directorul Tatiana Eftimie.

Firma va fi penalizată drastic

După ce nu au reușit să termine lucrările la termenul stabilit inițial în contract, firma va fi penalizată pentru fiecare zi de întârzire. Din contractul de 454.000 lei, societatea va primi mult mai puțin. Mai exact, aceștia riscă, potrivit contractului încheiat în data de 9 mai a.c., să dea înapoi 10.000 de lei. Decizia a venit și în urma vizitei președintelui CJ Argeș, care s-a arătat nemulțumit de stadiul și calitatea lucrărilor. (Alex Vlad)