Bătaie de joc! Refugiu montan transformat în abator de ciobanii argeșeni!

Bătaie de joc! Un refugiu din munții Argeşului a fost distrus de mai mulți ciobani care au adăpostit oile în interior și au devastat totul. Ciobanii s-au apucat chiar să sacrifice animalele și au lăsat în urmă sânge, piei și mizerie.

„Refugiul din Fereastra Mică a Sâmbetei a fost transformat în stână. Ciobanii au tăiat oile în el, deși au un bordei la câteva sute de metri mai jos. Peste tot este numai sânge, iar ușa este ruptă. Turiștii nu se mai pot adăposti în caz de pericol”, au transmis cei de la Salvamont Nucşoara.

Ciobanii din zonă prefer să folosească refugiul când vin cu oile la munte. Potrivit directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, oamenii nu mai folosesc stânele și prefer să distrugă aceste refugii. O situație similară este și în Brașov, la Mosuleasa. Din nefericire, jandarmii montani nu iau nicio măsură pentru a opri bătaia de joc a ciobanilor.

Refugiul Fereastra Mică a Sâmbetei se află la o altitudine de aproape 2.200 de metri, lângă un traseu de creastă din Făgăraș. Adăpostul cu 20 de locuri a fost construit în anul 2010 și este administrat de Serviciul Public Salvamont Argeș.