Bătălie pentru o funcție cheie în PSD: Liviu Dragnea își elimină concurența

DISTRIBUIȚI
psdsigla14

În culisele PSD se fac jocuri extrem de interesante, jocuri care cu greu se răzbat în spațiul public. Liviu Dragnea este într-un continuu proces de reafirmare a autorității, asta după ce a temporizat o eventuală soluție în dosarul de la ÎCCJ.

înainte ca Liviu Dragnea să obțină răgazul rejudecării dosarului de la ÎCCJ, în interiorul PSD se făceau deja pregătiri pentru un viitor urmaș al lui Dragnea. O condamnare a liderului PSD ar fi lăsat vacantă funcția de președinte și jocurile se făceau de către locotenenții lui Dragnea, care își căutau sprijin.

Jocurile s-au schimbat, dar în schimb a apărut o nouă miză: se eliberează funcția de președinte al Curții de Conturi, o funcție călduță și pe bani mulți.

Surse convergente din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea și-ar dori să-l trimită acolo pe Adrian Țuțuianu, ministrul demisionar de la Apărare. Țuțuianu este unul dintre cei care s-ar fi pregătit să preia funcția de președinte al PSD, dacă Liviu Dragnea era condamnat, ne-au precizat sursele noastre.

O eventuală scoatere a lui Țuțuianu din sânul partidului i-ar asigura lui Dragnea confortul unui adversar redutabil eliminat, însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Funcția de la Curtea de Conturi este râvnită și de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, ceea ce complică mult ecuația pentru Liviu Dragnea. Mai mult decât atât, Adrian Țuțuianu nu este foarte încântat de varianta ieșirii din circuitul partidului și caută variante pentru a rămâne pe tabla de joc din Kiseleff.

Lucrurile sunt într-o continuă evoluție, dar dacă liderul PSD va reuși să-l trimită pe Adrian Țuțuianu la Curtea de Conturi, atunci își va cumpăra o perioadă de liniște și autoritate în partid. Pe de altă parte, dezamăgirea va fi mare pentru Niculae Bădălău, cel care ar fi urmașul firesc al lui Dragnea la conducerea PSD, el fiind omul care în acest moment asigură relația dintre centrul partidului și teritoriu.