prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Băutura i-a luat mințile și și-a omorât prietenul! A fost condamnat!

Un bărbat din Mălureni și-a pierdut viața după ce a stat preț de câteva ore cu un vecin la mai multe pahare de băutură, iar la un moment dat a fost înjunghiat din senin de către omul cu care a împărțise în multe seri licorile bahice. În ceea ce se anunța o seară de vorbit și stat în curte la răcoarea serii din vară, totul s-a terminat cu o crimă care a oripilat o întreagă comunitate, iar acum, criminalul și-a aflat sentința.

CITEȘTE ȘI: CINE SUNT CEI DOI ANGAJAȚI DACIA, MORȚI UNUL DUPĂ ALTUL! ÎN LOC DE CUNUNIE, ÎNMORMÂNTARE!

În noaptea fatidică, bărbatul a mers la vecinul său, iar pe parcursul serii și nopții, amândoi au consumat o cantitate deloc neglijabilă de alcool, chiar combinând băuturile, iar după miezul nopții, aproximativ pe la ora 2:00 noaptea, cei doi s-au luat la ceartă pe o neînțelegere mai veche. După ce și-au adresat cuvinte grele, musafirul, un bărbat de 39 ani, a pus mâna pe un cuțit și l-a lovit pe bărbatul de 67 ani. Rănile au fost atât de grave încât victima a murit pe loc.

După conflict, fratele agresorului a sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj SAJ care a încercat să îi salvese viața victimei.Din nefericire, au fost nevoiți să declare decesul.

Criminalul a fost preluat de un echipaj al Poliției și dus la audieri. După ore de declarații, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv. În această dimineață, magistrații de la Tribunalul Argeș au dat și o primă sentință: zece ani își va petrece bărbatul în spatele gratiilor. De asemenea, acesta este obligat să îi plătească soției victimei 20.000 lei daune materiale pentru cheltuielile cu înmormântarea și pomenile defunctului.

Iată decizia instanței:

În temeiul de art. 188 alin. 1 Cod penal ?i art. 396 alin. 2 şi 10 C.proc.pen.: Condamnă pe inculpatul TN la 10 (zece) închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, faptă comisă în noaptea de 01/02.07.2023. Dispune ca inculpatul să execute pedeapsa în penitenciar, conform art. 60 Cod penal. În temeiul art. 67 Cod penal şi art. 65 Cod penal: Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal pe perioada de 5 (cinci) ani, drepturi a căror exercitare îi va fi interzisă cu titlu de pedeapsă accesorie. În temeiul art. 72 alin. 1 teza I Cod penal: Deduce din durata pedepsei principale stabilită pentru inculpat, perioada reţinerii şi a arestării preventive de la 02.07.2023 la zi. În temeiul art. 399 alin. 1 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului preventiv dispusă prin încheierea nr. 91/03.07.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 3475/109/2023 faţă inculpatul Toma Nicolae. În temeiul art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008: Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul TN în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul National de Date Genetice Judiciare. În temeiul art. 112 lit. b Cod penal: Dispune confiscarea specială a unui cuţit cu mâner de culoare neagră, cu lungimea totală de aprox. 30 de cm, cu lama de aprox. 18 cm şi lăţimea în zona mediană de aprox. 2,5 cm, bun aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş, conform procesului verbal întocmit la data de 26.10.2023. În temeiul 19 alin. 5 şi art. 397 alin. 1 C.proc.pen., rap. la art. 1349, art. 1357 şi art. 1392 Cod Civil: Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Dumbravă Helga Cristina, domiciliată în —–. Obligă pe inculpatul TN să plătească părţii civile DHC suma de 20.000 lei reprezentând daune materiale (contravaloarea cheltuielilor de înmormântare şi pomenire a victimei Olaru Ion). Respinge ca neîntemeiate pretenţiile formulate de partea civilă vizând acordarea de daune morale. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen.: Obligă pe inculpatul Toma Nicolae la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul în cuantum de 942 lei, cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat Andreea Cristina Dumitrache, conform împuternicii pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 90/05.01.2024, se va achita din fondurile Ministerului Justiţiei În temeiul art. 410 alin. 1 C.proc.pen.: Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea la dispoziţia inculpatului, a părţii civile şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei azi, 28.02.2024.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs