Bebe de la Băbana în proces cu Cristi de la Morgă

15
bebe_ivan, babana, cristi_morga, SML_Arges

L-am putea numi, pe scurt, scenariu de groază. Primarul din Băbana, Bebe Ivan, căruia parcă îi e dat să intre în încurcături, a ajuns să fie dat în judecată de Cristi Nedelcu, angajat la Morga Spitalului de Urgență Argeș. Cristi îi cere daune primarului pentru că i-a stricat imaginea în public, acuzându-l pe edil că i-ar fi reproșat că ar cere bani mulți pentru predarea, către familie, a persoanei decedate. De aici, a ieșit un mare iureș.

Acuzațiile care l-ar fi denigrat pe angajatul spitalului

Povestea a început prin februarie, anul acesta, când un tânăr în vârstă de 27 de ani din Băbana a fost ucis în bătaie de un consătean. Era un băiat fără casă și fără serviciu, așa că oamenii din zonă au pus mână de la mână ca să-l înmormânteze. Fiind un caz social, de cele creștinești a fost delegat să se ocupe primarul Bebe Ivan care a și mers la Morga Spitalului Județean să ridice trupul neînsuflețit. Doar că aici, așa după cum a povestit edilul într-un interviu acordat chiar la momentul respectiv, i s-ar fi cerut mai mulți bani față de cât era prevăzut legal. Adică, spunea primarul, pe lângă taxa obligatorie de 25 de lei, i s-a mai cerut să dea încă 500 de lei pentru că defunctul a fost spălat și îmbălsămat. Iar acești bani ar fi fost percepuți de Cristi Nedelcu, angajat la Morgă, despre care Bebe Ivan a mai declarat că în alte situații similare pe care le-a mai avut cu decedați fără familii, l-a omenit și cu câte o sticlă de băutură scumpă. Ei bine, toate aceste acuzații l-au deranjat pe angajatul spitalului care nu a întârziat să îl dea în judecată pe edil pentru că i-a stricat imaginea în mod voit și, totodată, pentru a-i cere daune morale. 

Primarul spune despre Cristi de la Morgă că este cercetat de Parchet

Ei bine, este foarte adevărat că primarul Bebe Ivan are un defect: e cam slobod la gură. Dar cine îl cunoaște știe că el spune în față ceea ce-l nemulțumește. În cazul de față, edilul din Băbana susține că are martori care confirmă faptul că angajatul de la Morgă percepe suma de 500 lei pentru serviciile de spălare și îmbălsămare. „Am mai avut astfel de cazuri și nu pățite de mine. Tot anul acesta a mai fost un caz asemănător când o familie din Băbana a mers să ridice mortul de la Morga Spitalului Județean și li s-a cerut aceeași sumă în plus. Ba, am mai aflat că acum, acest Cristi Nedelcu, când aude că sunt morți din Băbana le spune familiilor să meargă la primar, adică la mine, și să nu mai vină la el”. Procesul intentat de Cristi Nedelcu lui Bebe Ivan nu a avut, până acum, nicio înfățișare, urmând ca primul termen să fie în luna octombrie. Cu toate acestea, edilul susține că a făcut o cerere către instanță ca acest dosar civil să fie suspendat, pentru moment, deoarece angajatul spitalului ar mai fi cercetat într-o cauză penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș: „Eu am depus această cerere prin care am solicitat ca dosarul să fie suspendat până la finalizarea cercetării, de către Parchet, într-o altă cauză. Știu că în acel dosar există reclamații de la mai mulți oameni, inclusiv din Băbana, pe aceeași temă… că acest Cristi Nedelcu cere bani înainte ca oamenii să își ia mortul și să îl ducă acasă” a încheiat primarul din Băbana.