Beneficiile apei alcaline. Află cum o poți prepara acasă!

0

În timp ce anumiți doctori cred în beneficiile apei alcaline, alții susțin că nu contribuie cu nimic la sănătate. Chiar dacă părerile sunt împărțite, specialiștii susțin cu tărie că o hidratare corespunzătoare este necesară pentru funcționarea corectă a organismului.

Fiecare mâncare sau băutură are un nivel de pH – de la 0 (foarte acid), la 14 (foarte bazic sau alcalin). Apa de băut normală are de obicei un pH de 7. Apa alcalină are un pH între 7,5 și 9. Apa alcalină poate proveni de la izvoare sau puțuri în zonele în care există o cantitate mare de minerale dizolvate, dar poate fi obținută și acasă. Iată cum:

 Ionizator de apă

Din păcate pentru portofel, una dintre cele mai eficiente metode de a face apă alcalină acasă este și cea mai scumpă. Ionizatorii creează un proces electrochimic care funcționează prin separarea electrozilor negativi de cei pozitivi. Mașina returnează, după încheierea procesului, două fluxuri de apă: alcalină și acidă. Ionizatorul este extrem de eficient pentru că face acest lucru fără a introduce alte substanțe în lichid.

Distribuie prietenilor

 Bicarbonat de sodiu

Cu un nivel de pH de 9, bicarbonatul de sodiu reprezintă una dintre cele mai populare și mai ușoare metode de alcalinizare a apei potabile. Se amestecă ⅛ lingură în 250 ml de apă purificată și se consumă amestecul după dizolvarea completă a bicarbonatului. Atenție însă! Acesta este destul de bogat în sodiu, deci dacă aveți probleme cu aportul de sare, încercați una dintre celelalte metode prezentate în listă.

Picături de pH

Ele sunt formulate special pentru a transforma apa potabilă normală în apă alcalină. Sunt făcute cu minerale și electroliți puternic concentrați, așa că nu trebuie decât să adăugați câteva picături la fiecare pahar consumat, pentru a-i crește pH-ul. Sursa Peroz.ro