BILANȚUL RAVAGIILOR: A omorât șapte oi și a distrus mai mulți stupi

BILANȚUL RAVAGIILOR: A omorât șapte oi și a distrus mai mulți stupi! Pagubele au fost produse de ursul care și-a făcut apariția foarte aproape de DN 72, drumul național care leagă Câmpulungul de Târgoviște. Atunci când ursul a apărut, la scurt timp după programul de vizită al acestuia redactorii ziarului nostru a publicat o fotografie cu patrupedul fioros, miercuri, 19 septembrie.

A doua zi, după apariția ursului, autoritățile locale din Stoenești au declarat că patrupedul mai avea un pic şi ieşea pe drumul naţional, la Coteneşti. A făcut ravagii în curţile a doi localnici, care locuiesc în mijlocul satului, pe drumeagul care urcă la Schitul „Sfântul Modest”, uliţă care porneşte de vizavi de Şcoala din Coteneşti.

Oamenii au locuinţele un pic izolate de restul, motiv pentru care jivina şi-a făcut de cap miercuri noaptea, omorând şapte oi şi distrugând şase stupi pe proprietăţile lui Dorel Moiceanu şi Ovidiu Văcaru.

Administraţia locală a mers la faţa locului pentru a stabili valoarea despăgubirilor, alături de reprezentanţi ai mai multor structuri teritoriale de specialitate a autorităţilor publice centrale pentru Protecţia Mediului, de la Silvicultură, de la Direcţia pentru Agricultură şi de la Fondul Cinegetic. După, procesul verbal întocmit ca urmare a pagubei produse de urs va fi înaintat, în vederea aprobării, inspectorului şef al Gărzii Forestiere Ploieşti şi trimis ulterior la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru analiză şi acordarea despăgubirilor. E posibil ca acest circuit al actelor să se întindă pe durata a luni bune, iar oamenii să se aleagă cu „nimic”.

Autoritățile locale se tem că, odată cu venirea frigului, ursul își va înmulți atacurile.