BNR a inițiat un nou proiect. Află despre ce este vorba

DISTRIBUIȚI
bnr, money week, scoala

În perioada 14-20 martie 2016 Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI) a organizat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor în cadrul programului “Global Money Week”. 

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR – „Să vorbim despre bani şi bănci” și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. În premieră, reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA Romania) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susține prezentări pe teme financiar-bancare în unități școlare din județele Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița.

La activitățile educaționale desfășurate în cursul acestei săptămâni de către reprezentanţii Agenției BNR Argeş au participat 456 elevi și profesori, din ciclul primar, gimnazial şi liceal. 

Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului “Global Money Week” Award 2014 pentru Europa.

Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare.  

Mai multe detalii despre proiectele educaționale ale BNR, găsiți pe http://www.bnr.ro/Proiecte-educationale-7872.aspx.