Breaking news! Focar de COVID-19 la cel mai mare spital de urgențe din România!

Un nou focar de coronavirus a pus stăpânire pe cel mai mare spital de urgenţă din ţară. Este vorba despre Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde 14 angajați sunt infectați cu COVID-19.

Angajații fac parte din departamente precum Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică. Reprezentanții spitalului spun că situația spitalului nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitară în Capitală este accentuată.

Distribuie prietenilor

”Mai există cazuri izolate ale unor colegi din anumite secții. La Unitatea de Primiri Urgențe avem trei persoane. Trebuie spus foarte clar că rezultatele anchetelor epidemiologice au arătate că aceste persoane nu s-au contaminat în spital.

În acest moment, putem spune că toți pacienții sunt primiți, văzuți pentru patologia pe care o au. Avem în fiecare secție saloane izolatoare, unde astfel de pacienți sunt primiți până la sosirea rezultatului. Dacă sunt pozitivi sunt mutați în alte saloane, dacă sunt negativi, persoanele urmează traseul obișnuit al bolnavilor (…)

În momentul de faţă, putem spune că avem un număr destul de mare de pacienţi care se prezintă strict pentru patologie respiratorie în cadrul unităţii noastre” a declarat Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.