prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Bugetul FC Argeș – decimat de Jean Vlădoiu!  Salarii și clauze păguboase!

Salarii imense, clauze păguboase, transferuri pe bani grei sunt doar o parte dintre acuzațiile care i se aduc lui Jean Vlădoiu, fostul manager sportiv al FC Argeș, de către conducerea clubului din Trivale. În urma declarațiilor date de către Vlădoiu prin care susține că jucătorii alb-violeți nu sunt plătiți din cauza problemelor financiare prin care trece echipa din Trivale, conducerea clubului a reacționat și a punctat pe ce s-au dus banii în perioada în care Jean Vlădoiu decidea cine vine și cine pleacă din lotul FC Argeș.

„Jucătorii aduși au semnat contracte ce conțineau salarii care porneau de la 6000 euro lunar”

Conducerea clubului a explicat că în sezonul precedent, când Vlădoiu se ocupa de transferuri alături de fostul tehnician Andrei Prepeliță, au fost încheiate contracte cu jucători, preponderent străini, cu salarii de cel puțin 6.000 euro, dar și bonusuri considerabile. Deși prestația acestora a fost cel mult mediocră, fotbaliștii și-au primit salariile, ceea ce a afectat grav bugetul clubului.

CITEȘTE ȘI: „DUMNEZEU SĂ TE IERTE, DARIA! IARTĂ-NE!” STRIGĂT DE DURERE DUPĂ MOARTEA CUTREMURĂTOARE A UNEI ADOLESCENTE DE 17 ANI!

„La începutul sezonului 2022/23, dl Vlădoiu activa în cadrul clubului nostru în funcția de manager sportiv, având alături de antrenorul principal, dl Andrei Prepeliță, libertate totală în privința realizării transferurilor clubului nostru. Nimeni altcineva din cadrul sau din anturajul clubului nu a intervenit asupra deciziilor acestora legate de venirile sau de plecările din cadrul echipei. În vara lui 2022, perioadă în care s-a format lotul cu care am început sezonul trecut, cei mai mulți dintre jucătorii aduși au semnat contracte ce conțineau salarii care porneau de la 6000 euro lunar, precum și alte bonusuri financiare considerabile. Astfel, chiar dacă clubul a avut un buget consistent raportat la media bugetelor cluburilor din Superligă, fapt datorat aportului financiar al sponsorilor și banilor din drepturile TV, cheltuielile cu salariile au reprezentat o pondere foarte mare din bugetul total al clubului” se arată în comunicatul FC Argeș.

„O parte din bugetul clubului pentru acest sezon este dedicată plății rezilierilor ”

De asemenea, după încheierea sezonului precedent și cu ocazia retrogradării în Liga a II-a, jucătorii aduși de Vlădoiu au fost puși pe liber, iar clubul a fost nevoit să plătească sume consistente pentru clauzele de rezilieri. Mai mult, epurarea financiară continuă și în această perioadă, când o parte dintre fotbaliștii aduși de fostul manager sportiv sunt încă sub contract, dar nu au intrat pe teren niciun minut.

„De reținut că nu doar bugetul din sezonul trecut a fost afectat de suma mare aferentă cheltuielilor salariale cu jucătorii aduși în vara lui 2022, ci și bugetul destinat sezonului 2023/24 (în desfășurare). Unii dintre acești jucători au avut contracte ce se întindeau pe o perioadă de doi ani, astfel că rezilierile s-au materializat prin plata unor bonusuri compensatorii acoperite din bugetul aferent sezonului 2023/24 (a se vedea cazurile lui Julio Donisa și Enzo Celestine). De menționat că încă mai sunt sub contract jucători veniți în vara anului trecut, în condițiile prezentate mai sus. Astfel, o parte din bugetul clubului pentru acest sezon este dedicată plății rezilierilor, respectiv salariilor jucătorilor la a căror aducere dl Vlădoiu are parte din responsabilitate” se mai arată în comunicatul FC Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs