Câini folosiți la braconaj, confiscați de polițiștii argeșeni

Trei câini, din rasa ogar, au fost confiscați de polițiștii argeșeni de la un bucureștean prins în timp ce căuta vânat pe raza unui fond de vânătoare din Râca.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substranţe Periculoase Argeş au fost sesizați, pe 21 ianuarie, cu privire la faptul că pe raza localităţii Râca, paznicul de vânătoare ar fi depistat un bărbat care căuta vânat cu câini din rasa ogar.

În urma verificărilor s-a stabilit că în cursul după-amiezei, bărbatul în cauză, de 33 de ani, din Bucureşti, ar fi efectuat activităţi de căutare a vânatului pe raza unui  fond de vânătoare, la limita cu judeţul Teleorman, cu ajutorul a trei câini din rasa ogar, la momentul identificării neavând asupra sa vânat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 407 din 2006, iar cei trei câini au fost ridicaţi şi lăsaţi în custodie unui adăpost pentru câini”, informează IPJ Argeș.

Precizăm că practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here