Calendarul zilelor libere din 2018 – Guvernul anunță cine sunt angajații la stat care nu au liber în mini-vacanța de Sfânta Maria

DISTRIBUIȚI

Angajaţii din sectorul bugetar au intrat,  de miercuri, într-o minivacanţă de cinci zile. Bugetarii vor fi liberi până  luni, 20 august, în condițiile în care ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile nelucrătoare, conform unei Hotărâri de Guvern.

“Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, spunea că excepţie fac locurile de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă, de exemplu magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în zilele respective, 16 şi 17 august, şi implicit participanţii la aceste procese.

Potrivit acestuia, cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanţă, în regim de program normal, fie prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie.

Următoarele libere:

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Națională a României

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul”