prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Călin Andrei, primarul fără maşini, terenuri şi case

Cu întârziere, de-abia de trei zile pe site-ul oficial al Primăriei Câmpulung au apărut primele două declaraţii de avere şi interese, deşi legea obligă afişa­rea acestora după definitivarea alegerilor locale. De fapt, deşi alegerile au avut loc pe 10 iunie, conform Legii 176/1.09.2012 privind integritatea în exercitarea fun­cţi­ilor şi demni­tăţilor publice ar mai fi timp, dar nu mult. Dacă în termen de 30 de zile de la data numirii în funcţie aleşii locali şi primarii trebuie să trimită la Agenţia Naţională de Integritate formularul cu averi şi interese completat, aceasta la rândul ei trebuie să le afişeze în alte 30 de zile. Cu alte cuvinte, cum pe 18 iunie 2012 primarul a fost validat în funcţie şi au depus jurământul Călin Andrei şi 16 consilieri învestiţi la rândul lor la aceeaşi dată, înseamnă că în jur de 18 iulie ar fi fost termenul limită până când ar fi fost obligaţi de lege să depună declaraţiile de avere şi interese la ANI. Deci 18 august ar fi data limită la care ar trebui ca acestea să fie afişate pe site-ul oficial al Primăriei. Cu toate acestea aproape pe ultima sută de metri averile şi interesele primarului Călin Andrei şi ale viceprimarului Liviu Ţâroiu sunt la vedere.
Chiar dacă i s-a micşorat salariul, Călin Andrei este mai bogat cu aproape jumătate de miliard faţă de 2008
Averile aleşilor locali de la Câmpulung au fost depuse la ANI şi urmează să fie postate la vedere şi pe site-ul Prmăriei. Motivul ar fi că Gabi Radu, persoana care se ocupă de site se află în concediu şi restul angajaţilor Primăriei sunt ocupaţi până peste cap sau nu se pricep la chestii digitale sau probabil nu ştiu parola pentru a intra pe pagina respectivă. Modificările din anul 2012 faţă de 2011 din punct de vedere financiar, al proprietăţilor dobândite, creditelor bancare pentru Călin Andrei sunt mici dacă ne gândim că guvernul Boc putea să-l aducă aproape „la sapă de lemn” după ce i-a tăiat 25% din salariu. Datând din 24 aprilie 2012 declaraţia de avere şi interese a primarului, probabil cea depusă înaintea alegerilor locale cum prevede legea pentru orice candidat, nu este mult modificată faţă de cea din 2011. Primarul e cel mai „sărac” edil pe care l-a avut Câmpulungul. Nu deţine terenuri, nici maşini, la bunuri imobile fiind trecut acelaşi apartament moştenit împreună cu sora acestuia în suprafaţă de 58,02 mp din anul 2001. Acesta pe card a economisit 8.600 de lei,  are alte economii de 30.000 lei într-un depozit bancar dar şi lichidităţi în valoare de 10.000 de euro şi un împrumut acordat surorii acestuia în valoare de 3000 de euro. Călin Andrei nu are datorii şi veniturile înregistrate sunt indemnizaţia de 35.369 lei pe an, adică 2.947 lei pe lună. De asemenea, este trecut şi venitul anual realizat de soţia acestuia, Bea­trice Andrei , venit de 29.219 lei , adică 2.493 lei/lună din salarii şi colaborări de la Şcoala Sfântul Iacob, TV Muscel şi Eco Travel. Chiar dacă a fost criză şi salariul a fost redus cu 25%, comparativ cu anul 2008, când a intrat în cel de-al doilea mandat,  în 2012 Călin Andrei ar fi mai bogat cu 31.600 lei plus 3000 de euro, adică în jur de 45.100 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs