Călin Popescu Tăriceanu, „distrus” de marele său duşman: „Are o relaţie patologică cu minciuna”

DISTRIBUIȚI
tariceanu03

Călin Popescu Tăriceanu a pornit un război total. Nu este vorba despre cel cu şefii instituţiilor de forţă, ci unul purtat în propriul partid. Daniel Constantin a fost trecut pe linie moartă în Guvern şi se pare că ar putea fi dat afară şi din ALDE. Până atunci, copreşedintele formaţiunii l-a distrus pur şi simplu pe Tăriceanu. Scandalul e cât casa.

Constantin dezvăluie că cei doi au negociat singuri echipa guvernamentală și îl acuză pe Tăriceanu că nu este un om de cuvânt. ”Din păcate, nu este un om de cuvânt. Nici prin ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, nici prin ceea ce a promis în discuţiile pe care noi le-am avut, discuţiile private. Şi vreau să mai dau un exemplu: am avut o discuţie cu domnia sa cu o lună înainte de alegeri, în care a promis anumite lucruri, mă refer la discuţii politice. Şi cu siguranţă nu s-a ţinut de cuvânt. Cea mai importantă chestiune a fost legată de modalitatea în care se iau deciziile. Eu anticipam, începând să-l cunosc deja lucrând de un an şi jumătate cu domnia sa. Şi am vrut un angajament al domniei sale că deciziile după alegeri se vor lua împreună. Am avut surpriza ca la două zile, la două zile după alegeri, să aibă o întâlnire despre care nu ne-a informat pe niciunul din conducerea ALDE, nici măcar pe mine, întâlnire cu domnul Dragnea în care au stabilit formula guvernamentală încălcând înţelegerea.

Asta s-a întâmplat şi nu o dată. Am aflat de întâlnirea aceea în care s-a format Guvernul, i-am reproşat domnului Tăriceanu. I-am spus: domnule, eu vreau să mergem mai departe, dar cred că lucrurile acestea nu trebuie să se mai întâmple. Am avut şi a doua experienţă în luna ianuarie, am avut şi a treia experienţă şi atunci lucrurile nu au fost resimţite numai la nivelul meu. Să nu credeţi că am eu o ambiţie personală de a participa la toate deciziile. Dar atâta timp cât ele implică participarea noastră ca parlamentari, cât repercursiunile sunt şi asupra partidului nostru, lucrurile nu sunt în regulă. Oamenii din teritoriu au simţit toate aceste elemente nocive într-o coaliţie şi au venit dânşii cu nemulţumiri”, a declarat Daniel Constantin.

Copreședintele ALDE a mai spus că indiferent ce decizie vor lua judecătorii de la Tribunalul București în cazul contestării deciziei partidului de retragere a sprijinului său politic, imaginea lui Călin Popescu Tăriceanu va fi afectată. ”Sunt două chestiuni: dacă vom avea câştig de cauză, atunci e foarte clar, va rămâne în istorie că domnul Tăriceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Dacă nu vom câştiga, va rămâne doar o imagine pe care eu o am foarte clară: domnul Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna şi asta este ideea cu care voi merge mai departe”, a mai spus Constantin, conform news.ro.

”Puteam şi eu, pe cale de consecinţă, să convoc partea noastră din Partidul Conservator, şi să-l suspendăm pe domnul Tăriceanu pentru că aşa spune statutul: o persoană care este trimisă în judecată poate fi suspendată din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am făcut lucrul acesta, am mers pe buna credinţă. Nu ştiu cum ar fi reacţionat domnul Dragnea dacă mergeam cu o decizie în acest sens”, a mai declarat Daniel Constantin.