Campanie de dezinsecţie şi dezinfecție la Mioveni

4

În perioada 3-5 iulie 2019, la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție pe domeniul public al oraşului, scări de bloc, gospodării individuale, instituții de învățământ și clădiri ale instituțiilor publice.       

Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:

– inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt;

– contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun;

– contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute;

– înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic;

În toate situațiile se va consulta medicul.

Totodată se face apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 3, 4 și 5 iulie .

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Apicultorii sunt de asemenea atenționați ca, în perioada menţionată, să  ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În caz contrar, Primăria orașului Mioveni şi S.C. Coral Impex S.R.L.(firma care desfășoară acțiunea de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare)  sunt absolvite de orice responsabilitate.