Campanie inedită! “SIGURANȚA PIETONILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR”

8

,,Îi învățăm astăzi cum să traverseze corect mâine” a fost motto-ul polițiștilor argeșeni care au desfășurat astăzi o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

 În data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul traversărilor neregulamentare.

Acțiunea a debutat cu o componentă preventivă, desfășurată la Școala Gimnazială ,,Tudor Arghezi” din Pitești, unde copiilor din clasa I le-au fost prezentate principalele indicatoare rutiere pe care trebuie să le respecte pietonii.

Copiii au participat la un exercițiu practic, de constituire a unei patrule școlare care a ,,dirijat” traficul în zona unei treceri pentru pietoni.

Acțiunea a continuat pe raza municipiului Pitești, într-o zonă în care sunt înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul traversărilor neregulamntare.

Polițiștii au depistat și sancționat persoanele care au ales să traverseze neregulamentar, punându-si viața în pericol.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, traversarea neregulamentară sau prin loc nepermis poate fi sancționată cu amendă de până la 290 de lei. De asemenea, pietonilor le revine obligația ca, atunci când traversează strada, chiar și pe marcajele pietonale, să se asigure în prealabil.