Câmpulung devine capital rock-ului! Concerte de excepție la Posada Rock 2017

2

Festivalul POSADA ROCK 2017, organizat de Asociația Rock Culture, se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017 pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Cunoscutul festival din România va rămâne și în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară. De asemenea, publicul va avea parte de show-uri ale unor formații importante din muzica rock/metal de pe scena locală și internațională.

SOEN, în premieră în România

În premieră în România, supergrupul suedez SOEN aduce sonorități progresive pe scena festivalului Posada Rock 2017! Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd. „La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei. Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.

Zece trupe tinere, în concurs

Recent, juriul format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Raul Ștefan și Bogdan Trîmbaciu a selectat următoarele formații pentru a cânta în FINALA de la Câmpulung Muscel: Apa Sîmbetii (București), Between Colors (București), Crossbone (București), Damage Case (București), Divided By Perception (Cluj-Napoca), GAV (Cluj-Napoca), GUERRILLAS (Cluj-Napoca), N.O.R. (Oradea), StoneLight (București), Within the Nova (Timișoara).

Cel mai vechi festival de muzică rock din România

Festivalul are loc în Câmpulung Muscel, un oraș situat la o altitudine de 580 – 600 m, la 150 km distanță de București (aproximativ două ore de condus). Orașul are o suprafață de 11,7 km pătrați și o populație de aproximativ 40.000 de locuitori. Câmpulungul este încărcat de istorie, aici funcționând prima capitală a Țării Românești și, tot aici, fiind redactat primul document oficial în limba română: scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner.