În Câmpulung s-a declanșat acțiunea ”Vandalism elegant”

40

În Câmpulung s-a declanșat acțiunea ”Vandalism elegant”. 20 de elevi din Câmpulung au ales să petreacă 4 zile din vacanța de vară, muncind în folosul comunității. În cadrul acțiunii ”Vandalism elegant” treptele parcului Ștefănescu din Câmpulung acum, spun povești.

Drumul cărților conține câte un titlu de carte. Elevii au muncit de dimineața până târziu în noapte, dar spun ei s-a meritat tot efortul.

,,Ne-am întâlnit într-o zi și am decis să facem ceva pentru oraș. Asta pentru că sunt foarte deranjați de aspectul clădirilor. Cum acestea sunt proprietăți private, nu putem intra în curtea oamenilor să le refacem noi. Atunci am decis să lansăm proiectul Vandalism elegant. Am găsit aceste trepte care sunt pe domeniul public. Am primit aprobarea din partea autorităților locale și ne-am apucat de treabă. Treptele noastre transmit un mesaj tinerilor, un îndemn la a citi cât mai multe cărți. Lectura este cel mai bun mod de dezvoltare personală cât și socială”, a declarat Maria Pătru.

Ce minunat ar fi, dacă fiecare trecător s-ar lăsa ispitit de un titlu și ar redescoperi BUCURIA LECTURII!  Orice trecător prin parcul Ștefănescu o să fie de astăzi înainte surprins de transformarea lui.