Câmpulungenii distrați cu romanțe și poezie!

6

Câmpulungenii distrați cu romanțe și poezie, timp de două zile! Astăzi și joi are loc cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Romanţă şi Poezie „Rapsodii de toamnă”.

Pentru anul acesta, numărul concurenţilor a crescut, iar un juriu bine ales va avea o misiune grea în deliberarea câştigătorilor. De asemenea, pe parcursul celor două seri de festival, sunt pregătite o mulţime de surprize.

La Festivalul Naţional Concurs de Romanţă şi Poezie „Rapsodii de toamnă” vin participanți din judeţele Dolj, Vaslui, Alba, Dâmboviţa, Tulcea, Braşov, Hunedoara, Argeş, din Bucureşti, dar şi din Republica Moldova ce vor concura la secţiile: romanţă sau poezie.

Şi anul acesta, preşedintele juriului este nimeni altul decât profesorul Constantin Ticuleanu, directorul festivalului este plutonierul major Luigi Toma, iar directorul artistic al festivalului este Mariana Filipescu. Membrii juriului sunt profesorul, compozitor şi dirijor Moise Mitulescu, Mariana Filipescu, preotul militar Gheorghe Nicolescu şi un reprezentant din partea SMFT.

Miercuri vor avea loc primele şedinţe tehnice, urmate de repetiţii, iar la ora 17.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „C.D. Aricescu” va debuta prima seară a festivalului concurs, acolo unde organizatorii speră ca iubitorii de romanţă şi poezie să fie alături de concurenţi în număr cât mai mare.

Joi, de la 17.00, va debuta cea de-a doua seară de concurs, de data aceasta, cu un recital bine pregătit de interpreta Daniela Cernea, urmat de alte recitaluri şi de festivitatea de premiere.

Pentru că îndrăgesc municipiul Câmpulung, şi anul acesta, orchestra condusă de maestrul Cătălin Iancu va acompania atât participanţii, cât şi invitaţii în recital.