Câmpulungenii nu se dezic! Au încercat „marea cu degetul”!

5

De când e Câmpulungul, aşa ceva nu s-a mai văzut. Acum, centrul oraşului este un şantier. Se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a centrului istoric. Primarul Liviu Târoiu a făcut un pas important în acest sens, el fiind primul care a încercat şi a şi reuşit să aducă un suflu nou oraşului şi mai ales oamenilor care-şi doresc ca să se întâmple ceva şi la ei în urbe.

Numai că sunt şi persoane care s-ar putea numi „Gică contra”, adica aceia care nu vor nimic, nu sunt de acord cu nimic, totul le pute! Aştia sunt peste tot în lume, însă pare că la Câmpulung s-au înmulţit între ei, şi i-au cotropit pe ceilalţi normali la cap.

Ca să explic, lucrarea care este realizată de o societate din Cetăţeni, presupune montarea de piatră cubică în zona centrală. O idee bună, ţinând cont că în trecut tot piatră cubică era în zona centrală. Constuctorul, a adus o societate din ţară, oameni care se află pe primul loc în ceea ce priveşte această operaţiune deloc uşoară.

A început să fie montată piatra, se fac măsurători pentru ca fiecare linie să fie conform cu proiectul, numai că după ce montarea a trecut de Judecătorie, pietrarii au găsit în zonele unde piatra cubică era deja fixată, boabe de porumb printre pietre, probabil cel sau cei care au aruncat, au vrut să vadă dacă cumva încolţeşte porumbul în nisipul care fixează piatra cubică.

„Au plantat nişte inteligenţi porumb printre piatra cubică. Ce o fi fost în capul lor… Nu erau 3 boabe, era porumb mult. Ce să mai zicem. Noi cei care locuim aici în zona centrală suportăm praful, gălagia, noi vrem să se schimbe ceva în oraşul nostru. Ne tot lăudăm cu oraşul că e prima capitală a Tării Româneşti. Pai şi ce facem noi pentru Câmpulung? Nimic! Nu aşa merge treaba. Trebuie să ne unim şi să facem ceva. Dacă nu putem face, măcar să îi lăsam pe alţii să facă, hai să nu le mai punem piedică!” spune un câmpulungean.