Câmpulungenii sunt disperaţi că vin migranţii peste ei

58

În urmă cu doi ani la Câmpulung s-a organizat singurul miting din ţară împotriva relocării refugiaţilor în oraşul de la poalele Mateiaşului.Organizatorii, o mână de oameni, au dorit să atragă atenţia guvernanţilor asupra acestei probleme. Numai că, nici nu au fost luaţi în seamă!

Există un centru pentru refugiaţi

La un an, de la miting Inspectoratul General pentru Imigrări a propus MAI, înființarea a trei centre suplimentare pentru cazarea migranților în localitățile Tășnad în județul Satu Mare, Bumbești Jiu, județul Gorj și la Câmpulung Muscel, județul Argeș, prin preluarea unor unități aparținând Jandarmeriei Române.

Cum numărul migranţilor ilegali prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos vămile din România s-a triplat în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cei mai mulţi fiind irakieni, potrivit unei statistici prezentate, de către şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar, îi sperie cumplit pe câmpulungeni.

Potrivit autorităţilor locale, dacă refugiaţii ar fi aduşi la Câmpulung ar urma să fie găzduiţi într-o fostă unitate militară de jandarmerie, aflată în conservare.

Chiar dacă migranţii vor sta într-o cazarmă militară, oamenii nu îi vor pentru simplul motiv, că şi aşa au destule probleme. Dar, Uniunea Europeană plăteşte 120 de milioane de euro ca România să primească 5 mii de refugiaţi până în 2020. În acest sens, nimic nu este exclus!

Atitudinea adversă a câmpulungenilor faţă de refugiaţi este motivată de starea precară economică, a şomajului ridicat din zonă, a lipsei locurilor de muncă, a serviciilor de asistenţă socială şi medicală insuficiente.

Daniela Blum