Câmpulungul găzduiește Tabăra națională de matematică

6

Câmpulungul găzduiește Tabăra națională de matematică în perioada 14 – 19 iulie 2019. Tabăra este organizată pentru toate cluburile districtului, cu participarea a 18 elevi – absolvenți de cls. a VII-a.

Au fost selectați și sunt prezenți elevi din Bacău, Timișoara, Ploiești, Arad, Sibiu, Călărași, Găești și Câmpulung.
Și în acest an, alături de elevi este profesorul Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică și coordonator viitoriolimpici.ro., organizând atât sesiuni de lucru, cât și un concurs final.

Pe lângă acestea, copiii se vor bucura împreună cu voluntarii de la LEO Club ”Leolution” de vizitarea unor locuri și monumente istorice, desfășurarea unor activități recreative și de cunoaștere a tradițiilor și culturii locale, mai ales că perioada de desfășurare a taberei se suprapune cu Zilele Municipiului Câmpulung.

Deschiderea oficială a taberei naționale de matematică LIONS a avut loc în amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic ”Carol I”, luni – 15 iulie 2019, de la ora 09.30. Vineri, 19 iulie, de la ora 19.30 va avea loc premierea câștigătorilor taberei de matematică pe scena amplasată pe stadionul municipal Câmpulung.