Câmpulungul s-a transformat în șantier…

6

Câmpulungul s-a transformat în șantier… După doi ani de promisiuni și blocaje în obținerea autorizațiilor de construcție, au fost demarate primele lucrări pentru amenajarea urbanistică a centrului orașului de la poalele Mateiașului.

Urmează ca pe data de 14 mai să fie declarat câștigătorul care va băga sub lamele buldoexcavatoarelor, locurile de promenadă din jurul primăriei.

Circulaţia rutieră pe str. Republicii, tronsonul cuprins între magazinul AKTA şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, s-a închis complet pentru o perioadă de aproximativ 6 luni.

Pe această porţiune se vor executa lucrări de amenajare urbanistică ce implică refacerea traseului în plan a străzilor cu adoptarea unor elemente geometrice superioare celor existente ci încadrarea în amplasamentul existent – reproiectarea profilului longitudinal cu respectarea pasului de proiectare. Construirea unei structuri rutiere noi elastice dimensionate corespunzător astfel încât să asigure preluarea sarcinilor din trafic și asigurarea la îngheț, dezgheț.

În intervalul menţionat, traficul rutier va fi redirecţionat pe ruta ocolitoare str. Petre Zamfirescu şi str. Matei Basarab.

Astfel, sensul de mers de pe str. Petre Zamfirescu, care în prezent este de la str. Nicolae Iorga  spre str. Republicii va fi modificat, urmând să se deruleze de la str. Republicii spre str. Nicolae Iorga.

Lucrarea a fost câștigată de firma lui Cătălin Spătaru, S.C GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L., valoarea fiind de 1,950,587.34 lei fără TVA. La licitație și-au prezentat ofertele șase firme din Argeș.