„Casa pe care Jack a construit-o” și „Pup-o, mă!”, filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

6

Sâmbătă, 2 februarie 2019, ora 18.00, proiectăm la Cinematograful „București” un film realizat anul trecut în S.U.A., „Casa pe care Jack a construit-o” (titlul original: „The House That Jack Built”). Regia îi aparține lui Lars von Trier, în rolurile principale fiind Matt Dillon, Bruno Ganz și Uma Thurman.

Filmul  – clasificat  dramă, horror, thriller – spune povestea lui Jack, ajuns un sofisticat criminal în serie. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că pentru el, fiecare crimă este o operă de artă în sine. Însă pe măsură ce intervenția poliției devine inevitabilă, Jack începe să își asume riscuri tot mai mari, în încercarea sa de a crea o operă de artă supremă.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 3 februarie 2019, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul  românesc „Pup-o, mă!”. Regia Camelia Popa, în rolurile principale fiind  Constantin Cotimanis, Cosmin Seleși, Cătălina Grama şi Alexandru Pop.

Uită de flori, bomboane, cadouri scumpe sau orice efort de a cuceri persoana iubită! Dacă ți-a picat cu tronc, du-o de Ziua Lânii în comuna Răchitele și… pup-o, mă! Se spune că rămâne a ta pe viață și veți duce un trai îmbelșugat și lipsit de griji. Asta este premisa unei comedii de situație în care urmărim trei ciobani deja trecuți de vârsta însurătorii, dar care în niciun an de Ziua Lânii n-au avut prilejul să coboare de la stână în sat, să pupe și ei o mândră. Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, ei își petrec această zi cu oile și câinele Bobiță. Când iși pierd orice urmă de speranță, două „zâne” de la Capitală își proptesc mașina în gardul stânii lor. Nu trebuie decât să le pupe, dar e complicat… Apare și-un strigoi, apare și-o pușcă, dispare o mașină… E complicat, dar băieții sunt hotărâți.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.