Cât poți ajunge să plătești pentru un împrumut rapid (P)

40

Împrumuturile rapide sunt recunoscute ca fiind produse financiare destul de costisitoare, însă cât ajunge, de fapt, să plătească un consumator pentru ele?

Aceasta este o întrebare pe care trebuie să și-o adreseze toți cei care, la un moment dat, au nevoie urgent de o sumă de bani. Cunoașterea tuturor costurilor este vitală încă de la început, întrucât doar așa își pot da seama consumatorii dacă urmează să ia o decizie bună sau nu.

Printre costurile pe care le implică un astfel de împrumut se numără dobânda, dobânda penalizatoare, dacă este cazul, aplicabilă atunci când suma împrumutată nu este returnată la timp, respectiv costuri adiacente pentru serviciile prestate, cum ar fi adăugarea unui coplătitor pe cotract sau extinderea perioadei de rambursare.

În ceea ce privește valoarea și calculul ratei, acest aspect este stabilit de către fiecare IFN în parte, motiv pentru care este indicat ca solicitanții să studieze mai multe oferte.

Un exemplu concret de calcul

Specialiștii Mr.Finance vin cu un exemplu de calcul concret pentru un împrumut de acest fel.

Să presupunem că un consumator accesează un credit în valoare de 2.000 lei, cu o rată a dobânzii de 1,2%/zi și o perioadă de rambursare de 35 de zile. În acest caz, clientul va ajunge să ramburseze în total 2.840 de lei, din care 840 de lei sunt reprezentați de dobândă. Dacă debitorul întârzie să achite împrumutul cu 15 zile, dobânda penalizatoare aplicabilă este, în exemplul nostru, de 1,2% pe zi. La aceasta se adaugă rata dobânzii curente și principalul restant. Clientul ajunge să plătească în plus, pentru o întârziere de 15 zile, o dobândă de 360 de lei, respectiv o dobândă penalizatoare de 360 de lei, adică un costul total de 3,560 de lei. O sumă aproape dublă față de cea împrumutată inițial. Dacă luăm în calcul costurile pentru prestare de servicii, suma finală va fi chiar mai mare.

Ce consecințe există în caz de neplată?

Un alt aspect la care consumatorii trebuie să fie foarte atenți este cel referitor la consecințele pe care le au de suportat în caz de neplată. Dacă nu își achită creditul, consumatorii riscă să fie raportați la Biroul Credite. Acest lucru le reduce șansele să obțină un împrumut, fie că vorbim de un credit rapid de la un IFN sau un împrumut de la o instituție bancară. Mai mult, firma poate începe executarea silită. Pe lângă suma datorată, clienții vor fi nevoiți să achite inclusiv taxe pentru procedurile juridice.

Informarea este aspectul cheie pe care trebuie să îl aibă în vedere toți cei interesați de un împrumut rapid nebancar. Pentru mai multe informațiii vă recomandăm sa accesați pagina: https://mrfinance.ro/credite-nebancare/

Este indicat ca solicitanții să studieze oferta de credite rapide din surse sigure, obiective și să parcurgă cu atenție condițiile de creditare înainte să semneze contractul.

Va rugam sa mentionati sursa mrfinance.ro cu acest infografic.

credit-rapid-infografic