Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis definitiv, revocarea măsurii controlului judiciar pentru o parte din inculpații dosarului 2742/2016/a1.3, cunoscut și ca dosarul ANRP 4 între care și fostului deputat de Argeș al PNL, Cătălin Teodorescu.
,,Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de contestatorii inculpaţi Dumitrean Crinuţa Nicoleta (..), Alexandru Lăcrămioara (…), Constantinovici Rodica (….) şi Negurici Sergiu (…) şi măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune dispusă faţă de inculpatul Teodorescu Cătălin Florin (…….). Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 07 februarie 2017”, se arată în soluția formulată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cătălin Teodorescu, alături de ceilalți inculpați, Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP, Ioan Oltean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Negurici – membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP – sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În acest dosar mai apare și Mihai Rotaru – cel prezentat ca beneficiar al despăgubirii în cuantum de 108.932.000 lei, aprobată de membrii ANRP-CCSD. Rotaru a fost deferit justiției pentru cumpărare de influență.
Dosarul cu pricina a fost recent trimis de către magistrații ICCJ înapoi procurorilor DNA cu solicitarea de a fi făcute mai multe lămuriri, între care și descrierea faptei comise. Reamintim că în acest dosar expertiza DNA a stabilit că, la data efectuării retrocedării, 1 mp de teren în zona din spatele Centrului de Diagnostic ar fi avut valoarea de 27 de euro și nu de circa 400 de euro cât a fost stabilit la despăgubire. De aici și nemulțumirile celor acuzați în dosar care susțin că prin aceste diferențe de evaluare incredibile s-a ajuns la un prejudiciu imens.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp