Câți bani vor primi Halep și Sorana pentru prezența în sferturile de la Beijing

Româncele au la picioare China! Deși cele două jucătoare păreau să nu aibă vreo șansă în fața adversarelor sale de temut, minunea s-a întâmplat. Atât Simona cât și Sorana s-au calificat în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing, umilindu-le pe Sarapova și Pliskova.

Cîrstea a reușit să o învingă pe Pliskova cu scorul de 6-1, 7-5 și i s-a alăturat Simonei Halep în ultimele 8 de la Beijing. Ambele sportive sunt într-una din cele mai bune perioade din carieră, iar acest lucru e confirmat şi de statistică.

Distribuie prietenilor

Simona şi Sorana cu siguranţă că nu au de gând să se oprească aici, forma excelentă şi moralul îndreptăţindu-le să spere la „careul de aşi” de la Beijing. Pentru a ajunge acolo, constănţeanca trebuie să treacă vineri de Daria Kasatkina. De cealaltă parte, Sori pare a avea un examen mai dificil, în condiţiile în care Ostapenko, câştigătoarea de la Roland Garros, îi va ieşi în cale (ea a beneficiat de abandonul lui Peng, în optimi). Totuşi, Cîrstea o ştie foarte bine pe Ostapenko, făcând pereche la dublu cu aceasta la Wuhan.

Pentru prezenţa în sferturile de la Beijing, cele două românce şi-au asigurat un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA.

Semifinala ar putea să aducă în prim-plan primul duel românesc la Beijing. În sferturi, Halep o va întâlni pe Kasatkina, iar Cîrstea pe Ostapenko.