Cazul medicului infectat cu COVID-19 lovește puternic în sănătatea argeșeană! Spitalul Județean Argeș, la un pas de închidere

Spitalul județean Argeș este la un pas de a fi închis. După ce medicul depistat pozitiv vu COVID-19 a continuat să vină la muncă timp de 2 săptămâni și a intrat în contact cu zeci de pacienți și cadre medicale, în acest moment se ia în calcul închiderea totală a unității medicale, pe o perioadă limitată.   

„Pe toată perioadă Sărbătorilor Pascale s-a lucrat la un plan, la nivelul DSP Argeș și al Spitalului Județean Argeș,  pentru a se evalua efectele în cadrul acestor secții, unde s-au depistat persoane pozitive. Aceste secții vor fi închise progresiv, în următoarea perioadă. De asemenea, se analizează chiar închiderea totală pentru o perioadă de timp limitată a întregului spital, pentru dezinfectare, dar nu înainte de a se testa toate persoanele care se găsesc în acest moment la Județean. Acest lucru se va face etapizat, în funcție de contact” a anunțat prefectul Emanuel Soare la o televiziune locală.

Citește și: Aparatul minune pentru tratarea COVID-19 ajunge în Argeș!

Focarul de infectări pornit de la chirurgul Spitalului Județean Argeș crește continuu!

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește vertiginos în Argeș! Potrivit ultimei comunicări din partea Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate 96 de cazuri pozitive. Dintre acestea, cel puțin 27 sunt cadrele medicale și pacienții care au intrat în contact cu șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Județean Argeș.

Vă reamintim că în cursul zilei de ieri, din cele 33 de persoane testate care au intrat în contact cu doctorul infectat de la Spitalul Județean Argeș, 27 de teste au venit pozitive. Din câte se pare, trei dintre cazurile pozitive sunt chiar membrii familiei medicului care a refuzat să stea acasă deși prezenta simptome.

Distribuie prietenilor

Citește și: Zeci de pacienți suspecți de COVID-19 după ce au intrat în contact cu medicul infectat de la spitalul Județean Argeș!

A fost confirmat primul deces al unei persoane care a intrat în contact cu medicul Sârboiu

În cursul zilei de sâmbătă, a murit prima persoană care a intrat în contact cu medicul infectat cu COVID 19 de la Spitalul Județean Argeș! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a fost internat în data de 15 aprilie la Spitalul Mioveni.

Acesta a fost testat, iar în aceeași zi, rezultatul a venit pozitiv. Din nefericire, acesta a decedat trei zile mai târziu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul suferea de Diabet zaharat tip II complicat, boală cronica renală (program Dializa), amputatie 1/3 medie gamba stg., gangrena antepicior dr., HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg, bronhopneumonie.

Citește și: Soția medicului INFECTAT de la Spitalul Județean Argeș infectat cu COVID-19 nu a fost TESTATĂ PENTRU COVID-19!