ULTIMĂ
ORĂ

Ce greșești când decongelezi carnea de pui și cum o poți umple de bacterii!

Carnea de pui  pui îngheață foarte repede, dar, dacă vreți să o dezghețați corect, astfel încât să-și păstreze proprietățile trebuie să știți câteva secrete. Acest tip de carne are nevoie de o lungă perioada de timp să se dezghețe. Ar trebui să știți că niciodată nu trebuie folosiți apă clocotita sau să utilizați cuptorul cu microunde.

O bucată de carne dezghețată la cuptorul cu microunde va avea proprietățile total modificate, aportul de proteine fiind mult mai redus decât ar fi trebuit să fie. Dacă, totuși, alegeți să dezghețați carnea la cuptorul cu microunde gătiți-o imediat.  Carnea dezghețată la cuptorul cu microunde nu se poate recongela.

Cum se dezgheață corect carnea

Dacă aveți mai mult timp, carnea congelată este cel mai sănătos să se dezghețe la frigider. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că pentru a se dezgheța complet, carnea ar trebui să stea în frigider cel puțin 24 de ore.

De asemenea, puteți să dezghețați carnea de pui în apă rece, însă apa ar trebui să fie schimbată la 30 de minute. Decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă este strict interzisă, deoarece carnea își pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectată cu bacterii dăunătoare crește la temperaturi ridicate, mai ales, în timpul verii.

Sfat: atunci când înghețați carnea, încercați să o puneți la congelat în cantități mici, deoarece odată ce ați dezghețat-o, nu mai este sănătos să o băgați înapoi în congelator.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.