Ce le-a spus handbalista moartă la Clinceni colegelor, înainte de salt

9
tragedie_clinceni, planor_prabusit, andreea_nica, handbal

Colegele de echipă ale Andreei Nica, handbalista moartă în tragedia de la Clinceni nu-şi revin din şoc. Sâmbără, echipa lor încheiase la egalitate un meci, iar Andreea era foarte afectată. Coechipierele ei povestesc că tânăra își pregătise de trei luni saltul cu parașuta, dar nu avusese timp pînă ieri.

“Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!”, sunt ultimele cuvinte pe care le-a spus Andreea Nica colegelor ei, scrie gsp.ro.

Sâmbătă, cu o zi înainte de saltul de agrement, echipa sa a terminat la egalitate, 28-28 cu SCM Craiova pe teren propriu, gazdele ratînd o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde. “A fost foarte afectată. M-a întrebat de ce ni se întîmplă nouă toate astea, pe final?2, a povestit antrenoarea de la Unirea Slobozia, Victorina Bora, potrivit sursei citate mai sus. Colegele spun că era abătută şi când a plecat le-a spus: “Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!”Amânase saltul cu parașuta de câteva luni.

 

A murit pe masa de operaţie

Andreea Nica avea 27 de ani, juca pe postul de portar și era fiica președintelui secției de handbal a ialomițenilor. Plus componentă a “naționalei” de tineret a României în trecut și absolventă de Psihologie. Duminică, fata sărise împreună cu instructorul Adrian Constandache, 43 de ani, care avea peste 4.000 de salturi la activ. În urma lor, un parașutist mai puțin experimentat, Dan Floroiu, s-ar fi lansat prea repede, iar cei trei s-au ciocnit la 70 de metri deasupra solului, izbindu-se violent de pămînt. Andreea a fost dusă imediat la spital, dar s-a stins pe masa de operaţie.