Ce s-a discutat, în spatele ușilor închise, între Mihai Tudose și Liviu Dragnea: Premierul și-a depus demisia, joi se ia decizia

DISTRIBUIȚI
guvernul tudose

Premierul Mihai Tudose și-a depus demisia în fața lui Liviu Dragnea! El ar vrea astfel să pună presiune și partidul să fie de acord cu remanierea celor ”3 miniștri penali” din Executiv: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie.

Conform surselor din interiorul ședinței la care a participat Tudose alături de liderii PSD, premierul a amenințat că va demisiona dacă cei 3 miniștri nu vor fi schimbați alături de un alt ministru care, conform lui Tudose, nu performează. Este vorba despre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

De altfel, premierul Mihai Tudose și-a asigurat sprijinul președintelui României. El a declarat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele Klaus Iohannis l-a întrebat pe şeful statului dacă este dispus pentru a semna actele, precizare făcută în contextul declaraţiilor publice legate de remanieri.

Tudose va renunța la funcție joi, dacă CEX al PSD nu va fi de acord cu propunerile lui de remaniere. ALDE a anunțat că e gata să iasă de la guvernare dacă Tudose renunță la ministrul Alianței, Viorel Ilie.