Ce se întâmplă cu bolnavii de coronavirus dacă iau o aspirină pe zi

Oamenii de știință au făcut recent un anunț care ar putea schimba cu mult datele problemei în cazul infecției cu noul coronavirus. Aspirina, un medicament ieftin și la îndemâna oricui, ar putea reduce riscul de spitalizare în cazul pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și riscul de deces.

Experții de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Maryland susțin, potrivit Daily Mail, că o aspirină luată în doze mici în fiecare zi ar putea reduce riscurile de a ajunge la terapie intensivă ori de a fi plasat pe un ventilator mecanic cu mai mult de 40%. Același studiu a arătat, de asemenea, că apsirina poate reduce riscul de a muri din cauza infecției cu aproape jumătate, în comparație cu persoanele care nu luau medicamentul.

Aspirina este folosită, de asemenea, și pentru a reduce riscul de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale, acesta fiind tocmai motivul pentru care experții cred că este benefică pentru pacienții de Covid-19. Mai exact, aceasta are rolul de a preveni coagularea sângelui, problemă cu care se confruntă mulți dintre oamenii infectați cu noul coronavirus.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.