prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ce se întâmplă cu concediul de odihnă pentru o categorie de angajați! Liberele, tăiate anul acesta!

Ce se întâmplă cu concediul de odihnă pentru o categorie de angajați! Liberele, tăiate anul acesta!

Anunțul momentului pentru toți angajații! Statul anunță că vor fi tăiate zilele de concediu. Concret, conform Codului Muncii angajații care au rămas cu zile de concediu neluate în 2022 pot beneficia de acestea numai până la sfârșitul acestei luni.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL GENTEA SE REVOLTĂ: „NU AM DAT AVIZ PENTRU ȘANTIERUL CARE A BLOCAT TRAFICUL ÎN NORD!”

 „În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.”, conform Codului muncii.

Astfel, zilele de concediu de odihnă rămase din 2022 se reportează şi pot fi solicitate până pe 30 iunie 2024, adică până în ultima zi a acestei luni. Tot Codul muncii interzice compensarea în bani a concediului neefectuat, cu excepția situațiilor în care contractul individual de muncă încetează.

Concediul de odihnă anual plătit nu este afectat de zilele de sărbătoare legală sau alte tipuri de absențe prevăzute de legislație. Numărul de zile libere de drept legal 2024 rămâne neschimbat, după cum urmează:

  • 23 iunie – Rusalii (duminică)
  • 24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
  • 25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
  • 26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs