Ce se întâmplă în organism atunci când faci sex regulat. 6 beneficii pentru sănătate

7
sex, sexualitete, erotism, beneficii

Să faci sex regulat înseamnă mai mult decât a fi mai aproape de partenerul tău, înseamnă să fii mai sănătos fizic”, susţine Hilda Hutcherson, profesor la clinica de obstetrică şi ginecologie a Univesităţii Columbia. Cu cât faci mai des sex cu atat ai mai multe de câştigat.

Mai puţin stres

Te sperie că ai mâine un interviu de angajare? Cercetătorii susţin că persoanele care au avut un contact sexual cel puţin o dată în ultimele două săptămâni pot gestiona mai bine situaţiile de stres. Asta pentru că endorfinele şi oxitocina eliberate în timpul actului sexual activează centrii plăcerii din creier suficient pentru a da o senzaţie de relaxare capabilă să înlăture anxietatea şi depresia. Nu e nevoie să atingi orgasmul, spun cercetătorii, pentru a obţine aceste efecte, dar acesta le-ar amplifica.

Un somn mai liniştit

Endorfinele care te ajută să scapi de stres îţi relaxează mintea şi corpul pregătindu-l de un somn mai odihnitor.

Scapi de dureri

„În seara asta mă doare capul”. Nu, nu este întotdeauna o scuză. Însă problema se poate rezolva după o partidă de sex. Creşterea nivelului de hormoni eliberaţi în timpul orgasmului te poate scăpa de orice durere enervantă. Şi asta pentru că endorfinele eliberate au un efect asemănător morfinei, susţin cercetătorii. 

Răceli mai puţine

Nu degeaba se spune că sexul este aspirina săracului. Cercetătorii au demonstrat că oamenii care fac sex au niveluri mai ridicate de imunoglobinei A. Acest anticorp ajută în lupta cu bolile şi te ţine departe de răceli şi gripă.

Mai tineri cu câţiva ani

Un studiu efectuat  la Royal Edinburgh Hospital din Scoţia a demonstrat că persoanele care fac sex de patru ori pe săptămână în medie sunt percepute ca având cu 7 până la 12 ani mai puţin decât vârsta actuală. Sexul regulat contribuie la creşterea nivelului de hormoni, inclusiv testosteron şi estrogen, care menţin vitalitatea corpului.

Un corp mai tonifiat

Cercetătorii susţin că un act sexual echivalează cu o şedinţă de alergat pe bandă la sală. Aşa că poţi arde mai multe calorii şi tonifia corpul cu cât faci mai mult sex.