Ce viață duce Cristian Cioacă în închisoare. Cum e protejat de gardieni, ca să nu fie “legat” de deținuți

DISTRIBUIȚI
cristian cioaca, puscarie, colibasi

Cristian Cioacă, închis pentru uciderea soției sale Elodia Ghinescu, are protecție la închisoare. Pentru a nu cădea în mâinile celorlalți pușcăriași, fostul polițist are parte de un tratament special.

Considerat unul dintre criminalii cu sânge rece din istoria recentă, fostul polițist Cioacă Cristian, care are de ispășit o pedeasă de 15 ani și opt luni pentru că în 2007 a omorât-o pe Elodia Ghinescu, se simte în pericol printre deținuții de la Penitenciarul Colibași, județul Argeș. Asta pentru că o parte dintre condamnați poartă pică reprezentanților legii ajunși și ei după gratii și vor să să răzbune și să-i “lege”, mai exact, conform jargonului din pușcării, să-i prindă la înghesuială și să le aplice o corecție fizică.

Astfel, pentru a fi protejat, Cristian Cioacă are parte de o celulă specială, nici măcar nu merge la un grup sanitar frecventat de mulți deținuți. În plus, și în curte este ținut într-un colț de gardieni pentru a nu intra în contact cu foarte mulți deținuți din penitenciarul de maximă siguranță de lângă fabrica de automobile Dacia de la Mioveni, județul Argeș.

Nu este doar o legendă

Pericolul în care se află foștii oameni ai legii odată încarcerați în mijlocul unor sute de deținuți care au „boală” pe polițiști, procurori sau judecători – din cauza cărora ei sunt condamnați – nu este doar o legendă. Chiar anul trecut, un fost procuror a fost bătut crunt în Penitenciarul Iași. Vasile Şelaru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, închis preventiv pentru fapte de corupţie, a fost agresat de un coleg.  În urma loviturilor încasate, acesta s-a ales cu o coastă fisurată.

Sursa: Libertatea.ro