Cea mai proastă veste despre COVID. Poate provoca…

0

Un expert în boli infecțioase din america a venit cu o veste proastă pentru omenire. Directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, Michael Osterholm, a făcut recent un anunț care face referire la faptul că infecția cu noul coronavirus te poate îmbolnăvi de diabet.

Foarte mulți experţi din întreaga lume sunt convinşi că noul coronavirus poate provoca diabet, chiar şi la adulţi şi copii care nu prezintă factorii de risc tradiţionali, în urma mai multor cazuri care au amplificat îngrijorarea provocată de relaţia periculoasă dintre cele două afecţiuni, relatează Reuters.

Distribuie prietenilor

Un tânăr din Statele Unite, Mario Buelna, în vârstă de 28 de ani, a făcut febră şi a avut probleme de respiraţie în luna iunie şi a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Câteva săptămâni mai târziu, după ce părea să se fi recuperat, a avut o stare de slăbiciune şi a început să verse. Medicii l-au tratat la terapie intensivă, după ce l-au salvat din comă. Aceştia i-au spus că ar fi putut să moară. Diagnosticul lor, diabet de tip 1, l-a uimit şi înspăimântat. El nu suferea anterior de această boală. Medicii i-au spus că diabetul a fost declanşat de Covid-19, potrivit Capital.ro.

Acest caz, precum şi alte cazuri similare, prezintă o nouă îngrijorare legată de relaţia periculoasă dintre diabet şi Covid-19, care este studiată de medici şi cercetători din întreaga lume.