Cel mai chiulangiu deputat de Argeș premiat cu primul loc pe listele PSD

DISTRIBUIȚI
radu vasilica1

Printr-o minune dumnezeiască, Radu Vasilică a ajuns să deschidă lista de candidați pentru Camera Deputaților din partea PSD Argeș. În condițiile în care nici prezența în plen, dar nici activitatea parlamentară nu a fost un punct de interes pentru social democrat, pesediștii au decis să îl facă deschizător de drumuri politice. Mai mult, pentru contraperformanța de a avea o subtilă activitate în anul 2013, după a intrat într-o hibernare totală. Cu toate astea, Vasilică se plânge că a alergat în colegiu și cei de la Institutul pentru Politici Publice l-au subevaluat din cauză că nu au luat în considerare plimbările în teritoriu și ridicatul de mână.

Activitate deloc, IPP-ul e de vină

PSD Argeș a reușit în acest an să pună cap de listă pe cel mai slab parlamentar, și la propriu și la figurat, din istoria județului. Radu Vasilică a reușit ca în patru ani să nu facă mai nimic pentru Argeș sau pentru țară, dar, în același timp, cu toate că nu a mișcat mai deloc, acuză IPP-ul de incompetență după ce Institutul l-a evaluat ca fiind unul dintre cei mai slabi parlamentari din mandatul 2012-2016. Vasilică a tunat și a fulgerat că evaluarea nu a avut drept criterii ridicatul de mână, apăsatul pe buton și prezența în plen sau pe teren. Dar, și aici este cu dus și întors, fiind cunoscute și arhicunoscute tertipurile la care apelează parlamentarii pentru a nu se face de rușine pentru că au fost aleși și nu se sinchisesc să vină la muncă. Mai exact, se poate ca unii din colegii social democratului argeșean să îl fi trecut prezent și să fi votat pentru el, doar ca să dea un pic mai bine la raportul anual. „ IPP-ul ce e? Mama Dumnezeului? Campion în documentul IPP, e Valeriu Zgonea, sinonimul penibilului. Când o să facă IPP-ul listele, o să le facă ei, deocamdată le fac colegii de partid. IPP nu numără vizitele în comună, nici discuțiile cu cetățenii, nici munca politică de teren. Nu a fost un mandat care, în această statistică să fie relevant pentru mine, sunt cifre. Acolo sunt măsurate declarațiile politice. Sunt un om inteligent și le-am văzut eficiența. Întrebări și interpelări, la fel de ineficiente. Oamenii de la IPP nu măsoară votul politic, nu măsoară prezența” a spus Vasilică. Mai mult, potrivit social democratului, munca din acest mandat l-a epuizat atât de rău încât a slăbit aproape 20 de kilograme alergând prin județ fără să-l vadă cineva. „Am intrat cu 86 kg în mandat și am ieșit cu 68!” s-a văitat Vasilică.

2013, anul de grație al deputatului Vasilică

Radu Vasilică are la activ două mandate de deputat, iar, anul acesta urmează mai mult ca sigur al treilea. Enigma rămâne cum a ajuns cel mai slab parlamentar de Argeș să deschidă listele unui partid care a câștigat majoritatea alegerilor din 1990 până în prezent. Activitatea lui Radu Vasilică se raportează mai mult la un singur an când a mișcat un pic în Parlamentul României. După depunerea jurământului, social democratul a intrat într-o stare de hibernare, iar, în februarie 2013 a făcut prima luare de cuvânt, aceasta având subiectul defrișărilor masive din Argeș. La o lună după, în martie 2013, a mai urcat o dată la pupitru unde și-a susținut singura declarație politică din ultimul mandat. În final, Vasilică a revenit în luna mai pentru a-și mai susține interpelarea făcută în februarie 2013 legată de defrișări. După aceste episoade, social democratul a revenit la starea sa naturală de hibernare și până în prezent nu a mai mișcat deloc. La capitolul întrebări și interpelări, Vasilică a avut același ritm. Mai exact, doar în 2013 s-a gândit să întrebe despre neregulile din județul Argeș și din țară. După anul de glorie al social democratului, toate problemele prin care a trecut județul par să nu-l mai fi interesat și s-a retras în fotoliul de deputat și a preferat să apese, din când în când, butonul sau să ridice mâna.

Locul 1 pe listă, enigma argeșenilor

Numirea lui Radu Vasilică a pus foarte multe semne de întrebare. În condițiile în care social democratul a șomat în mandatul de deputat, foarte mulți nu au înțeles cum de a ajuns să deschidă listele PSD. Una dintre teorii ar fi faptul că fostul președinte al CJ Argeș încă mai ține sub control organizația județeană a social democraților și astfel a reușit să își impună nepotul pe primul loc. O altă variantă ar veni drept o pedeapsă pentru veșnicul tânăr pesedist. Potrivit social democratului Cristian Gentea, Vasilică trebuie să se gândească serios la cum va performa în următorii patru ani și în loc să intre din nou la hibernare să pună osul la muncă. Eu sper să înțeleagă destul de multe din această nominalizare și să muncească mai mult, iar în mandatul următor să fie parlamentarul cu cea mai bună activitate. Sperăm că va înțelege acum că trebuie să muncească mai mult” a spus Cristian Gentea. Până la proba contrarie, deputatul Radu Vasilică a demonstrat în ultimul mandat că a fost cel mai leneș parlamentar care a reprezentat județul Argeș în Parlamentul României.

Alex Vlad