Cele mai eficiente leacuri băbești în tratarea virozelor. Află ce trebuie să faci!

38

În plină pandemie de coronavirus, gripa este încă un motiv de spaimă în rândul populației. Medicii au început o amplă campanie de vaccinare, însă realitatea este că, vaccinul antigripal este foarte greu de găsit pe piață. Și mai înspăimântător este faptul că vine sezonul rece și vom face tot mai greu diferența între virusul gripal și noul coronavirus. Cum putem face față gripei, cum să ne ferim, acestea sunt întrebările pe care le găsim pe buzele multor români în momentul de față.

Iată câteva tratamente pentru gripă pentru care nu e nevoie să mergi la farmacie. Câteva sunt susținute de știință, altele sunt băbești.

Iuțeala din piperul și ardeii chili e cauzată de capsaicină, un compus care curăță canalele nazale, subțiază mucusul și desfundă nasul.

Mierea. Un studiu publicat în revista Pediatrics a folosit miere pentru tratarea a trei sute de copii cu infecții respiratorii. Copiii au primit zece grame de miere cu o jumătate de oră înainte de culcare și, conform rapoartelor părinților, au dormit mai bine și au tușit mai puțin decât copiii cărora li s-a administrat un placebo. Efectul benefic se datorează compușilor antioxidanți și antimicrobieni din miere, care ajută la tratarea iritațiilor din gât. Așadar, pune-ți o lingură mare de miere în ceai.

Deasemenea, combinația de miere cu ierburi și condimente e o lovitură sub centură pentru gripa împuțită. Funcționează și piperul cayenne, dar și ghimbirul, piperul și cimbrul. Primele două fluidizează mucusul din piept, iar cimbrul are proprietăți anti-microbiene, a zis Leslie Solomonian, profesoară la Colegiul Canadian de Medicină Naturopată.

Ceapa. Trebuie să tai o ceapă și să o amesteci cu miere. Trebuie lăsată peste noapte iar a doua zi se poate folosi.

Usturoiul. La fel ca și ceapa, usturoiul e plin de compuși precum alicina, care combat simptomele gripei datorită proprietăților antibacteriale și antiinflamatorii. Un mic studiu a descoperit că persoanele care iau un supliment de usturoi timp de 12 săptămâni au mai puține șanse să răcească decât cei care iau un placebo. Iar dacă răcesc, se recuperează mai repede. Deci, dacă nu suporți gustul, înghite câțiva căței de usturoi. Dacă îți place, zdrobește câțiva căei și pune-i în apă clocotită pentru infuzie. Adaugă și niște ghimbir și ești ca vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here