Cele mai răspândite mituri despre răceală

DISTRIBUIȚI

Concepţiile greşite cu privire la boli ne pot afecta sănătatea. Specialiştii se chinuie, prin studii, prin cercetări ample şi prin dezvoltarea a tot felul de leacuri, să ne convingă să dăm uitării preconcepţiile pe care le avem despre răceală, de exemplu. Cu ajutorul unui videoclip, „BuzzFeed“ încearcă să demonteze cele mai obişnuite mituri despre răceală şi despre transmiterea ei.  

Sărutul şi împărţirea băuturii ajută la răspândirea bolii  

Este de 8.000 de ori mai greu să împrăştii virusurile prin salivă, decât prin alte metode, cum ar fi tusea sau strănutul.  

Dacă bei lapte atunci când eşti răcit, vei produce mai mult mucus

Laptele este digerat la fel ca orice altă proteină. Şi nu se transformă în mucozităţi.  

Vitamina C împiedică răceala  

Dacă eşti sportiv de performanţă, vitamina C va opri răceala să-şi facă de cap. Dar, pentru un om obişnuit, efectul vitaminei C asupra organismului este minim în cazul răcelii.  

Elimini răceala prin transpiraţia excesivă, indusă

Există peste 200 de virusuri diferite care pot cauza răceală. Asta înseamnă că, pentru răceală, nu există leac, în afară de răbdare. Dacă vei încerca să transpiri mult pentru a scăpa de răceală, vei sfârşi doar foarte transpirat. Şi încă răcit.  

Supa de pui ajută la răceală  

Acest mit este adevărat. Supa de pui ajută la ameliorarea simptomelor răcelii. Studiile au demonstrat că ajută la eliberarea căilor respiratorii de mucus, mai mult ca orice alte lichide.